خط آزاد شنبه تا چهار شنبه از ساعت 17:00 به مدت 90 دقیقه

محمدصادق خیاطیان: بدنه دولت نیازمند كارشناسی از جنس نخبگانی كشور است

رییس مركز بررسی‌های استراتژیك ریاست جمهوری: «در كشور ما موضوع نخبگان جایگاه ویژه‌ای دارد.»

1401/06/10
|
19:02
|

محمدصادق خیاطیان در گفت‌وگو با برنامه خط آزاد، ضمن تبریك هفته دولت درباره موضوع نخبگان گفت: «نخبگان یكی از موضوعاتی است كه همواره همه دولت‌ها به آن اهتمام دارند و از جایگاه و اهمیت بسیاری بالایی برخوردار است.
كشورهایی كه توانسته‌اند از ظرفیت نخبگانی‌شان استفاده كنند و زمینه استفاده از نخبگان را فراهم بیاورند، قاعدتاً در بخش‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی توانسته‌اند موفقیت‌هایی را كسب كنند.»
وی با اشاره به اینكه در كشور ما هم موضوع نخبگان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، گفت: «در سال‌های گذشته با تدبیر مقام معظم رهبری، بنیاد ملی نخبگان تاسیس شد كه وظیفه‌اش هم شناسایی نخبگان كشور است و هم زمینه‌سازی برای اثرگذاری نخبگان در بخش‌های مختلف.»

وی تصریح كرد: «الحمدالله در دولت مردمی سیزدهم هم موضوع نخبگان بسیار بسیار جایگاه ویژه‌ای دارد و شخص رئیس جمهور اهتمام جدی دارند و بارها به ما و سایر مسئولین تذكر داده‌اند و خواسته‌اند ارتباط‌مان را با نخبگان برقرار كنیم، الگوسازی و ظرفیت‌سازی كنیم تا بتوانیم از ظرفیت این نخبگان در بخش‌های مختلف كشور استفاده كنیم.»

خیاطیان با تاكید بر اینكه آقای رئیس جمهور نگاه ویژه‌ای به موضوع نخبگان دارند، گفت: «كارهای متنوع و متعددی در این حوزه صورت گرفته است.
مهمترین آن سند ملی نخبگان است كه توسط شورای انقلاب فرهنگی در سال‌های گذشته به تصویب رسیده و در بخشی از مواردی توانسته به اجرا برسد و ما عملكرد نسبتاً خوبی داریم.
در بخش‌هایی از موارد سند هم همچنان ضعف‌هایی داریم و نتوانستیم آنطور كه باید و شاید اهداف مورد نظر سند را محقق كنیم.»

وی ادامه داد: «آنچه كه امروز ما در دولت داریم دنبال می‌كنیم، مربوط به آیین‌نامه‌ای بود كه در اسفند 1400 به تصویب هیئت وزیران رسید و در آن دستگاه‌های اجرایی موظف شدند بخشی از ظرفیت استخدامی خود را به نخبگان مورد تایید بنیاد ملی نخبگان اختصاص دهند.
این اقدام بسیار خوبی بود. بدنه دولت نیازمند كارشناسی از جنس نخبگانی كشور است و جای تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی در دولت است.
از این جهت این كه نخبگان در بدنه كارشناسی و مدیریتی كشور قرار بگیرند، قاعدتاً می‌تواند در تصمیمات بهتر دولت كمك كند.»

خیاطیان درباره گام دوم در مركز بررسی‌های استراتژیك این موضوع، توضیح داد: «ارتباط برقرار كردن بین دولت و نخبگان یكی از ماموریت‌هایی بود كه آقای رئیس جمهور از همان ابتدا به ما دادند كه ما چگونه بین دانشگاه و دولت ارتباط برقرار كنیم.
در واقع آقای رئیس جمهور تعاریف و استعاره‌هایی را درباره دانشگاه به كار می‌بردند، مانند اینكه «دانشگاه اتاق فكر دولت است» و بر این باور بودند كه باید در تصمیم‌سازی‌ها دانشگاهیان كمك‌كار دولت باشند و چندبار در هیئت دولت همه دستگاه‌های اجرایی را مامور كردند كه با دانشگاه‌ها و نخبگان ارتباط برقرار كنند.
ما نیز داریم رصد می‌كنیم كه دستگاه‌های اجرایی چقدر ارتباط دارند. آنها با مكاتبه می‌كنند و ما از آنها می‌خواهیم نحوه ارتباط‌گیری با دانشگاه‌ها و نخبگان را بیان كنند و گزارش‌های عملكرد آنها را می‌گیریم و خدمت آقای رئیس جمهور ارائه می‌كنیم.»

وی ادامه داد: «خوشبختانه بعضی از دستگاه‌های ما ارتباط بسیار نزدیك و نهادینه شده و مستمری با دانشگاه‌ها برقرار كردند و بنا داریم اعلام كنیم كه كدام دستگاه‌ها بیشترین ارتباط را با نخبگان دارند و خدمت آقای رئیس جمهور هم اعلام خواهیم كرد.»

وی در پایان گفت: «از مجموعه رادیو جوان تشكر می‌كنم كه این وقت را به ما اختصاص دادند و به این موضوع مهم در كشور پرداختند.
امیدواریم كه این توضیحات و برنامه‌هایی كه در دولت دارد دنبال می‌شود، اسباب خیر و بركت برای كشور باشد و ما شاهد اثربخشی هر چه بیشتر نخبگان در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها باشیم.»

دسترسی سریع
خط آزاد