تخمه كه دانه روغنی محسوب میشود یكی از خوراكیهایی است كه محبوبیت زیادی میان افراد دارد. اما مصرف زیاد آن خطرناك و چاقكننده است؟
دكتر عبدالرضا نوروزی، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد، در گفتوگو با برنامه خطآزاد دراینباره گفت: «تخمه سرگرمی و تغذیه خوبی است.
اما تقریباً 80درصد وزن تخمه چربی است. یعنی در هر 100 گرم تخمه آفتابگردان، 80 گرم چربی وجود دارد.
البته تخمه و دانههای روغنی حاوی اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای چرب مفید هستند. اما مصرف در حد 20 گرم آن صحیح است.
اگر مصرف آن زیاد باشد، چربیهای زیادی وارد بدن میشود و بر چربیهای مفید و فواید این دانهها غلبه میكند.»
وی ادامه داد: «مصرف زیاد آن قطعاً چاقكننده است و افراد فكر میكنند تخمه و آجیل كالری كمی دارد ولی مصرف آن باید متعادل باشد.
نمیگویم نباید این تنقلات خورده شود، ولی به هر حال باید مواظب میزان مصرف آن باشیم. چیزی حول و حوش 70گرم تخمهای كه با پوست است، برای یك میانوعده كفایت میكند.»
دكتر نوروزی با تاكید بر اینكه تنقلاتی مثل گندم شادونه كالری كمتری دارند، گفت: «این تنقلات مثل نخود و كشمش و گندم شادونه به عنوان تنقلات مفید در شبهای بلند بسیار مناسب است و در قدیم نیز از این خوراكیها بیشتر استفاده میشد.»