خط آزاد شنبه تا چهار شنبه از ساعت 17:00 به مدت 90 دقیقه

چه كار كنیم كه فردی نچسب نباشیم؟!

برنامه رادیویی «خط آزاد» با دكتر حمیدرضا بابامرادی روانشناس و مشاور خانواده در خصوص نچسب بودن افراد گفتگو كرد.

1402/02/13
|
10:08
|

دكتر حمیدرضا بابامرادی روانشناس و مشاور خانواده در رابطه نچسب بودن افراد بیان كرد: آدم های به اصطلاح نچسب، در واقع افرادی هستند كه توانایی ایجاد یك ارتباط مؤثر با دیگران را ندارند، ارتباط می توانند بگیرند اما این ارتباط مؤثر و دلنشین نخواهد بود.

وی ادامه داد: بر فرض مثال شخصی تصادف می‌كند و طرف مقابل نیز به او ناسزا می گوید و ارتباطی به وجود آمده است، اما یك نوع ارتباط منفی ایجاد شده و ارتباط تأثیرگذار و مثبتی رخ نداده است.


حمیدرضا بابامرادی روانشناس و مشاور خانواده تصریح كرد: افرادی نیز هستند توانایی برقراری ارتباط درست را ندارند مانند؛ افراد خودشیفته و فقط خودشان را می بینند، این یك نوع ایراد است. یكی از مهم ترین مهارت هایی كه آدم ها باید كسب كنند، توانایی ایجاد ارتباط است كه بتوانند از تنهایی خارج بشوند و با افراد دیگر ارتباط مؤثر و خوب برقرار كنند.

بابامرادی مشاور خانواده اضافه كرد: در نتیجه اولین دسته خودشیفته ها هستند و این نوع افراد خودشان را از همه بالاتر می دانند، خود را فردی عقل كل می دانند، احساس می كنند از همه بهتر می فهمند، مدام بحث می كنند و آدم ها كم كم از این نوع افراد كناره می گیرند و آن حالت لایه نچسب بودن به وجود می آید. یعنی طرف می خواهد به سمت شما بیاید ولی متوجه می شود كه كسی دلش نمی خواهد سمت او برود.

این روانشناس توضیح داد: دومین دسته نیز آدم های اجتنابی هستند، این نوع افراد در ایجاد رابطه مشكل دارند. غالبا همیشه دور می ایستند، این نوع افراد را خجالتی محسوب می شوند و یا نمی توانند ارتباط مؤثر برقرار كنند. این افراد نیز از نظر ما نچسب دیده می شوند. مثلا؛ یك گوشه نشسته است، فقط نگاه می كند و ما احساس می كنیم او فردی مغرور و نچسب است یا اینكه خودش را گرفته یا فخر می فروشد، در صورتی كه بدین شكل نیست و او قدرت جلو آمدن و مهارت ارتباط برقرار كردن را ندارد.


حمیدرضا بابامرادی در پاسخ به اینكه چه كاری انجام دهیم كه محبوب باشیم تصریح كرد: اولین قدم این است كه اطلاعات عمومی خوبی داشته باشیم. بعضی ها راجع به یك موضوع خیلی خوب صحبت می كنند و در هر جمعی هم كه وارد می شوند، فقط راجع به دانسته ای كه در رابطه با آن موضوع دارد گفتگو می كند.


وی اضافه كرد: مثلا، همین فرد وارد یك جمعی می شود كه همه والیبالیست هستند و او فوتبالیست است، ولی راجع به فوتبال هیچ اطلاعاتی ندارد. در هر جمعی وارد می شویم باید آدم های آن جمع را بسنجیم و بدانیم كه با چه چیزی در بین آدم های این جمع محبوب شویم. شاید بعضی وقت ها با یك سكوت معنادار بیشتر محبوب شویم تا اینكه لطیفه تعریف كنیم.


بابامرادی مشاور خانواده خاطرنشان كرد: موقعیت شناس و آدم شناس بودن به ما كمك می كند كه محبوب بشویم. محبوب شدن سخت تر از بچسب بودن است، لذا اینكه برویم اطلاعات كسب كنیم و بدانیم چه بیان كنیم و به چه كسی بگوییم و كجا بگوییم، این ها همگی سخت است.


دكتر بابا مرادی در پایان عنوان كرد: برای اینكه محبوب باشیم بهتر است كه سرجای خودمان باشیم، حال دیگران را بد نكنیم، مهارت همدلی داشته باشیم، منطقی باشیم، دعوا ایجاد نكنیم، حرف درست بیان كنیم، و تمامی این موارد موجب محبوبیت در دل دیگران خواهد شد.

دسترسی سریع
خط آزاد