عمقی نگری و سطحی نگری در امور روزمره و تخصصی موضوع برنامه خط آزاد شبكه رادیویی جوان بود.
محمدحسن عبدی، دبیر خبر خبرگزاری صدا و سیما، در گفتوگو با این برنامه درباره حساسیت كار در بخش خبر و عمقینگری در آن گفت: «به علت آنكه خبر موضوع حساسی است و باید دقت نظر زیادی داشت، باید عمیقتر به موضوعات نگریست و مسائل را با دید جامع و مانع بررسی كرد.»
وی درباره شیطنت در انتشار بعضی اخبار و روشی كه بتوان از درستی آن مطمئن بود، گفت: «فضای مجازی به عنوان یك رسانه مطرح است و برای آنكه سره را از ناسره تشخیص دهیم، چند روش وجود دارد.
مهمترین راه این است كه به منبع خبر توجه كنیم و هر چیزی را بدون منبع و اصل و پایه نپذیریم و به سرعت برای دیگران ارسال نكنیم. هر كسی هم بر اساس نظر و سلیقه خودش منابع خبری دارد و میداند كه باید به آنها اعتماد كرد.
بعضی از كانالها و گروهها كه از اسمشان مشخص است اصلاً موثق نیستند و باید به منابع معتبر رجوع كنیم.»
وی با اشاره به اینكه صداوسیما به عنوان اینكه مسائل را صحتسنجی میكند شناخته میشود، گفت: «مردم هم میتوانند نظر خودشان را داشته باشند و ببینند كدام رسانه با صحت اخبار را منتشر میكند.
چون ممكن است یك شبكهای خبری را كار كند و افكار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد و بعد هم نخواهد مسئولیت شایعه پیش آمده را بپذیرد و درباره آن توضیح دهد.»
عبدی با اشاره به وجود تقطیع، فتوشاپ و اقداماتی از این دست در فضای مجازی، گفت: «گاهی اوقات نقل قولها را به تصاویری كه به آن مرتبط نیست میچسبانند و حتا از نام رسانهها هم سوءاستفاده میكنند.
موضوعی كه با كمی جستوجو میتوان درستی یا نادرستی آن را تشخیص داد.»
وی با اشاره به اینكه از این امكانات و نرمافزارها میتوان استفاده مثبت هم داشت، گفت: «با وجود استفاده مثبت، گاهی افراد موفق و تاثیرگذار در فضای مجازی هم از آن كنارهگیری میكنند تا كمتر دچار تنش شوند.
در حالیكه میتوان با راحت باور نكردن اخبار و جستوجو برای درستی یا نادرستی آن، خبرها را پیگیری كرد.»