سینماچی پنج شنبه ها از ساعت 21:00 به مدت 45 دقیقه

متحجرها بدنه سینما را گروگان گرفتند

مدیر پردیس سینما آزادی گفت: در حال حاضر، بدنه سینما، بدنه معیشت سینما و بدنه هنر گروگان یك عده متحجر شده است. این افراد چه هزینه‌ای برای مردم دادند؟

1401/09/20
|
00:57
|

سجاد نوروزی، مدیر پردیس سینما آزادی در برنامه «سینماچی» رادیو جوان درباره اكران فیلم‌های «بخارست» و «لوپتو» روی پرده سینما گفت: این فیلم‌‌ها فروش آخر هفته قابل توجهی داشتند. یعنی در روز پنج‌شنبه و جمعه «لوپتو» در كل كشور نزدیك به 800 میلیون تومان و «بخارست» تقریباً یك میلیارد و 300 میلیون تومان فروش داشتند كه در این شرایط فروش ویژه‌ای بود.
نوروزی درباره تحریك مردم به عدم استقبال از سینماها توضیح داد: بدون اینكه بخواهم حرف غیر رئالیستی بزنم می‌گویم كه وضعیت امروز سینما افت مخاطب دارد. اینكه چرا افت مخاطب دارد به چند دلیل بر می‌گردد. یك دلیلش این است كه حال بخشی از مردم خوب نیست. وقایع رخ داده مردم را آزرده كرده است. ولی حرف ما این است كه مگر در دوره جنگ جهانی دوم كه نزدیك به 75 میلیون نفر آدم كشته شد، هنر تعطیل شد؟
مدیر پردیس سینما آزادی ادامه داد: خیر، هنر تعطیل نشد و هنرمندان حیات اجتماعی خودشان را داشتند. ممكن است بخشی از این حرفایی كه گفته می‌شود، نگاه آسیب‌شناسانه داشته باشد كه من این نگاه را می‌پذیرم. ولی بخش دیگر آن دعوت به تعطیلی و تحریم است. دعوت به تعطیلی زندگی و تمام شئونات حیات مدنی است. این موضوع در دنیا یك اسم دارد و آن فاشیسم است. اینكه یك جماعت با دیكتاتوری دعوت به تعطیلی شئونات حیات مدنی می‌كنند تا به یك مقصد سیاسی نامعلوم حركت كنند، فاشیسم است و خطر جدی برای حیات مدنی ما دارد.
وی با بیان اینكه این فرد باوجود اینكه داد و ستدهای اجتماعی و معاشرتش را دارد، ولی به مردم نهی می‌كند كه به اینجا نروید، افزود: این رفتارها غیر از ویران‌طلبی و تعطیلی كل شئونات حیات مدنی و  زندگی‌مان هیچ ارزش خاصی ندارد. مگر الان مانتو فروش، پالتو‌ فروش و ... مغازه‌اش را تعطیل كرده است؟ چرا فقط باید هنر تعطیل شود؟ هنر باید تعطیل شود تا ما از معنای زندگی دور شویم. وقتی از معنای زندگی دور شدی، با یك جماعت توده بی‌شكل مواجه هستی كه می‌توانی سرشان كلاه بگذاری.
نوروزی با بیان اینكه یك جریانی می‌خواهد استبداد منوری را برای ما ترسیم كند، تصریح كرد: این خیلی خطرناك است. چون روكش روشنفكری دارد. حال باید پرسید كه ته این موضوع تغییر روشن است؟ باید گفت كه خیر، تخریب و ویرانی به وجود می‌آید. خیلی صریح می‌گویم كه‌ اگر آقایان و خانم‌ها می‌خواهند در این مملكت كار كنند، بایستند و مانند شهروند مسئول نقدها و اعتراضاتشان را بیان كنند و به پویایی حیات مدنی كشور كمك كنند.
مدیر پردیس سینما آزادی ادامه داد: اما اگر می‌خواهند بخش ویرانی‌طلبی را به عهده بگیرند، به‌نظرم با مردم صادق باشند و خودشان هم كار نكنند. الان بدنه سینما، بدنه معیشت سینما و بدنه هنر گروگان یك عده متحجر شده است.
وی خطاب به متحجر‌های عرصه فرهنگ و هنر و با ابراز ناراحتی از عملكرد این افراد گفت: كدامیك از این‌ افراد حداقل در این دو دهه اخیر برای مردم هزینه دادند؟ چه هزینه‌ای برای مردم دادید؟ برای مردم چكاری كردید؟ باعث چه رشد هنری در كشور شدید! چه كارنامه هنری قابل اعتنایی دارید. چكار كردید كه انقدر طلب‌كارید. غیر این بوده كه همیشه قراردادهایتان به راه بوده، همیشه در نهادهای حاكمیتی برایتان فرش قرمز پهن می‌كردند، همیشه هر رقمی كه در قرارداد چه دولتی و چه خصوصی گفتید، گرفتید. بهترین زندگی‌ها را هم داشتید.
نوروزی در پاسخ به این سوال كه نهایت این كار به چه چیزی ختم می‌شود، افزود: به نظرم اتفاقی كه در تركیه افتاد، اینجا هم با یكسری هزینه‌ها اتفاق می‌‌افتد. تعدادی هنرمندان خود‌‌ به خود از جانب مردم طرد می‌شوند. من معتقدم كه حاكمیت نباید در این قضیه دخالت كند.
در ادامه كوروش زارعی، بازیگر و كارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون درباره حال و احوال تئاتر در این‌روزها گفت: بازبینی‌های بخش صحنه‌ای و خیابانی سی و یكمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از امروز (پنج‌شنبه 17 آذر) آغاز شد و گروه بازبین به استان‌های كشور سفر كردند كه به صورت حضوری آثار را در استان‌ها مورد بازبینی قرار دهند. همچنین، آثار بخش مسابقه را انتخاب كنند.
زارعی با بیان اینكه آثار گروه‌های خارجی در بخش مسابقه بین‌الملل در مرحله بازبینی قرار دارد، افزود: ساعاتی پیش، اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت در مشهد برگزار شد، برگزیدگان انتخاب و به تئاتر فجر معرفی شدند.
این كارگردان سینما در واكنش به رفتار توهین‌آمیزی كه اخیراً به گلاب آدینه شده بود، توضیح داد: ما شعار دموكراتیك می‌دهیم و می‌گوییم طرفدار دموكراسی و آزادی بیان هستیم. می‌گوییم روشنفكر و اندیشمند هستیم. اما در واقعیت آنچه را كه وانمود می‌كنیم، نیستیم. چرا اصرار داریم كاری كه دیگران نمی‌خواهند به آن‌ها تحمیل كنیم. اینكه كسی نظر شما را برای عدم اجرای نمایش نپذیرد و اجرا داشته باشد، باید به او توهین كنید! فحش و تهدید كنید و سالن اجرای خانم گلاب آدینه را پیشكسوت و بزرگ سینما، تئاتر و تلویزیون بهم بزنید.
وی درباره استقبال مردم از اجراهای تئاتر توضیح داد: تهدید كرده بودند كه جشنواره‌های استانی را برگزار نكنند. 36 جشنواره استانی باشكوه برگزار شد. در هر استانی كه می‌رویم می‌گویند كه جا برای نشستن تماشاگر نبود و هرشب حدود 150 نفر پشت درب‌های ما می‌ماندند. مردم تئاترهای در حال اجرا را می‌بینند و كاری به كسی ندارند. آن هنرمندی هم كه عاشق تئاتر است، پای كارش ایستاده و آن را انجام می‌دهد.

دسترسی سریع
سینماچی