رضاخانی در برنامه «سینماچی»گفت: ما فیلم خاصی نداریم كه به دانشجو، دغدغههای این قشر و مسائل مرتبط با آنها بپردازد و این یكی از مشكلات عرصه سینما محسوب میشود و دلیل عمده این روند نامطلوب؛ درگیری سینمای ایران با عنصری تحت عنوان سلبریتی است.
مازیار رضاخانی (كارشناس سینما) در برنامه «سینماچی» رادیو جوان درباره تأثیر جشنوارههای فیلم فجر بر ورود قشر دانشجو به عرصه سینما عنوان كرد: اساساً كار اصلی جشنوارهها، همفكری و هماندیشی و دور هم جمع كردن علاقهمندان به این عرصه است و میتواند بستری مناسب و مطلوب برای افرادی كه میخواهند به این بدنه بپیوندند فراهم كند و حضور هیئت داوران این جشنوارهها كه از افراد شاخص و تراز اول عرصه سینما هستند كمك میكند تا افراد بهتر دیده شوند ضمن اینكه خروجی این جشنوارهها انگیزه حائز اهمیتی را در افراد برای ادامه این مسیر خطیر و تأثیرگذار ایجاد میكند.
وی در ادامه گفت: حضور افراد مختلف در جشنوارههای سینمایی بالاخص دانشجویان این عرصه، كمك بسیار مهمی در راستای آشنایی افراد با نگرشهای مختلف سینمایی و نحوه ساخت متفاوت فیلم در كشور میكند و ما طی برگزاری جشنواره فیلم دانشجویی در 2 دهه گذشته با روند مطلوب و مناسبی همراه بودیم كه نتایج اثرگذاری در روند فعالیت دانشجویان در این عرصه داشته است و این رویه آینده سینمایی افراد را مشخص میكند.
این كارشناس سینما با اشاره به ضرورت تلاش و پشتكار افراد برای موفقیت در عرصه سینما بیان كرد: بی شك كسی كه در این حوزه مستمراً فعالیت نكند و خاك صحنه نخورد نمیتواند به موفقیت خاص و چشمگیری دست یابد و این در كنار تحصیلات دانشگاهی است چرا كه فردی كه به دانشگاه نرود و به صورت تخصصی این رشته را فرا نگیرد، بیشك در این مسیر موفق نخواهد شد؛ بنابراین تجربه به تنهایی كافی نیست و تحصیلات تخصصی از اهمیت ویژهای در این میان برخوردار است.
وی ادامه داد: در عرصه سینما و تئاتر باید افراد علاقهمند به صحنه بروند و با صحنه آشنا شوند و دور خوانی كنند تا با پایه و اساس بازیگری و فیلمسازی آشنا شوند و اگر چنین روندی را در پیش نگیرند و تنها به تحصیلات دانشگاهی اكتفا كنند توانایی قدرتنمایی و درخشش در این عرصه را نخواهند داشت و موفقیت آنها امكانپذیر نمیشود. البته باید توجه داشته باشیم كه طی سالهای اخیر با كمكاری دانشگاهها در این حوزه نیز مواجه بودهایم تا جایی كه خروجیهای دهه 80 دانشگاههای هنر همین افرادی هستند كه بدنه سینمای كشور را تشكیل دادهاند و از آن سالها به بعد شاهد چنین درخششهای خاصی نبوده ایم.
مازیار رضاخانی ضمن تأكید بر تخصصگرایی فعالان عرصه سینما گفت: اگر روند جاری در خروجی دانشگاههای هنر ادامه پیدا كند، دیگر فیلمهایی نظیر فیلمهایی شركت داده شده در جشنواره فیلم فجر را نخواهیم داشت و در ادامه و عملاً جشنواره فیلم فجر نیز تدریجاً از بین خواهد رفت چرا كه دیگر شاهد آن خروجیهای ارزشمند نخواهیم بود. به طور مثال خانم نرگس آبیار خروجی فیلم جشنواره پروین اعتصامی است به سینمای ایران كه با همكاری بزرگان سینمای كشور به این جایگاه و درجه خاص در سینما رسیده است.
این كارشناس سینما متذكر شد كه ورود دانشجویان و دانشآموختگان دانشگاههای هنر به عرصه سینما و همراهی بزرگان سینما با آنها، جایگاه سینمای ایران در سطح جهان را ارتقا داده و ضمن آشكارسازی ابعاد مختلف یك جشنواره در سطح بینالملل، تأثیرات گستردهای در این حوزه را به همراه خواهد داشت و امیدواریم این روند بر تصمیمات مدیران و مسئولان این عرصه تأثیر گذاشته و تصمیماتی در راستای جلوگیری از افول جشنواره فجر و كاركردهای آن اتخاذ كنند.
وی در ادامه افزود: در این میان متأسفانه باید بگوییم كه ما فیلم خاصی نداریم كه به دانشجو، دغدغههای این قشر و مسائل مرتبط با آنها بپردازد و این یكی از مشكلات عرصه سینما محسوب میشود و دلیل عمده این روند نامطلوب؛ درگیری سینمای ایران با عنصری تحت عنوان سلبریتی است چرا كه وقتی ما دانشجوی سلبریتی نداریم مردم هم بلیطی خریدار نمیكنند و در چنین شرایطی، تهیه كننده و سرمایهگذار هم تمایلی به آن ندارد و در چنین شرایطی به معرفی سلبریتیهای عرصه دانش بنیانها و اكتشافات خاص پرداخته نمیشود و این قشر مغفول میمانند.
مازیار رضاخانی همچنین گفت: ما در حوزههای دانشبنیان سلبریتیهایی داریم كه خاص و انگشتشمار هستند؛ اما تهیه كنندگان ما حاضر نیستند دوربینهای خود را به سمت آنها بچرخانند و درباره آنها فیلم تهیه كنند چرا كه میدانند طرفدار و تماشاگر خاصی برای چنین فیلمهایی در جامعه كنونی ما وجود ندارد و فیلم آنها فروشی كه انتظار میرود را نخواهد داشت و این روند یك باخت بزرگ برای سینمای ایران قلمداد میشود كه آسیبهای جبران ناپذیری را بر پیكره آن وارد خواهد كرد.
برنامه «سینماچی» رادیو جوان به تهیه كنندگی مجتبی امیری با اجرای *حسن خلقت دوست* و با آیتم سازی *زهره عبدالرحیم* و *اكرم اویسی* پنجشنبه ها ساعت 21:00 روی موج fm ردیف 88 مگاهرتز تقدیم شنوندگان رادیو جوان می شود.