مجید كریمی در گفتگو با برنامه «سینماچی» رادیو جوان گفت: مجمع عمومی خانه سینما مثل سالهای قبل غیرقانونی و بدون رعایت الزامهای اساسنامه برگزار شد.
مجید كریمی، تهیهكننده سینما در پاسخ به مجری «سینماچی» مبنی بر اینكه آیا انتخابات سینما قانونی برگزار شد، گفت: مجمع عمومی خانه سینما كه چهارشنبه گذشته، 9 شهریور برگزار شد، مثل سالهای قبل غیرقانونی و بدون رعایت الزامهای اساسنامه و قوانین موضوعه برگزار شد.
مجید كریمی ادامه داد: اساسنامهای كه مبنای عملكرد خانه سینما است و به نوعی قانون اساسی آن مركز به شمار میرود، در بنده ماده یك و تبصره ذیل ماده یك و ماده پنج به صراحت گفته شده تشكلهای صنفی كه قرار است به خانه سینما بپیوندند، وضعیتشان باید چگونه باشد. در آنجا به صراحت اشاره میكند كه تشكلها و صنوف باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شوند و بعد در خانه سینما و در مجامع عمومی شركت كنند.
تهیهكننده سینما با بیان اینكه امروز در خانه سینما با چند دسته صنوف مواجه هستیم، افزود: درحالی كه ما امروز شاهد این هستیم كه صنوف خانه سینما كه قبل از سال 1392 فعالیت میكردند، به دو دسته تقسیم شدهاند. یك دسته به انجمن صنفی رفتهاند و كارفرمایی ثبت كردند. دسته دوم قائل به شئون وزارت كار نبودند و در هیچجا ثبت نشدند.
كریمی در پاسخ به سوال علی مرادخانی در مورد اینكه یك دسته از صنوف خود را قائل به پیروی از قوانین موضوعه كار میدانند، گفت: بله، همینطور است. این صنوف بعد از اتفاقاتی كه در خانه سینما افتاد، گفتند كه نمیخواهند ذیل انجمنهای فرهنگی و زیر مجموعه وزارت ارشاد باشند. درحالی كه قانونگذار میگوید شما باید تحت نظارت یك مركزی باشید. آنها هم رفتند و خود را به عنوان انجمن صنفی كارگری و كارفرمایی به ثبت رساندند.
این تهیهكننده سینما افزود: یعنی در ابتدا حدود سه صنف و بعد بقیه صنوف را قانع كردند كه به عنوان انجمن صنفی كارگری و كارفرمایی ثبت شوند. اما همچنان هفت صنف هستند كه زیر بار انجمن وزارت كار نرفتند. در انجمن كارگری و كارفرمایی وزارت كار باید تابع قوانین آنها بود. قوانین وزارت كار میگوید اگر صنوف بخواهند اجتماعاتی داشته باشند، باید كانون به ثبت برسانند. این صنوف هم بدون اینكه تابع قوانین وزارت كار باشند، از وزارت كار مجوز گرفتند ولی با اساسنامه خانه سینما مجموعه برگزار میكنند.
مجید كریمی در پاسخ به این سوال كه نماینده وزارت ارشاد در انتخابات خانه سینما حضور داشتند، گفت: بله ما منتظر هستیم كه ببینیم ایشان چه گزارشی را ارائه میدهند. البته امضای صورت جلسه به معنای شرح واقعه است و تایید و صحت انتخابات به زمان نیاز دارد. در بحث اساسنامه و مجمع اتفاقات عجیب و غریبی افتاده است. اولاً مجمع را با حضور انجمنهای كارگری و كارفرمایی برگزار كردند كه اینكار غلط است. قانون وزارت كار به صراحت بیان میكند كه انجمنهای كارگری و كارفرمایی اختلاطپذیر نیستند و مستقل از همدیگر هستند.
وی افزود: این صنوف با اساسنامه وزارت ارشاد انجمنهای كارگری و كارفرمایی را آوردند و یكسری صنوف بیرون از خانه سینما قرار گرفتند. سوالم از عزیزان این است شما كه داعیه كار صنفی دارید و نگران حیات خانه سینما هستید، چرا هفت صنف خانه سینما مانند آهنگسازان، جلوههای بصری، سینماداران، گویندگان فیلم، مدیران تبلیغات و چهرهپردازان بیرون ماندهاند. چرا تكلیف این صنوف را مشخص نمیكنید.
این تهیهكننده سینما این را هم گفت: اساسنامه میگوید هر صنفی كه درخواست عضویت به خانه سینما دارد، باید درخواست خود را به هیئت مدیره بدهد. هیئت مدیره این درخواست را میپذیرد یا نمیپذیرد. در صورت عدم پذیرش، درخواست خود را باید به مجمع عمومی ارائه داد.
مجید كریمی در ادامه گفتگویش با «سینماچی» درباره تهیهكنندگان خاطرنشان كرد: سه صنف از چهار صنف تهیهكنندگان به هیئت مدیره میروند و درخواست عضویت خانه سینما را میدهند. هیئت مدیره میگوید شما چهار صنف هستید و یك صنفتان نمیتواند بیرون از خانه سینما باشد. با هم متحد شوید و بعد درخواست عضویت دهید.
وی با بیان اینكه طرح تهیهكنندگان را در مجمع میپذیرند، افزود: اشكال اول این بوده كه این سه صنف نمیتوانستند درخواست عضویت دهند و باید هر چهار صنف باهم متحد میشدند. اشكال دوم این است كه رسیدگی به این درخواست باید در آگهی برگزاری مجمع عمومی و در دستور جلسه قید میشده است. یعنی این تهیهكنندگان خارج از دستور جلسه اینكار را كردند.
تهیهكننده سینما ادامه داد: وقتی شما صنف تهیهكنندگان را به عضویت میپذیرید، همان لحظه نمیتوانند نامزد معرفی كنند و باید طبق اساسنامه شورای مركزی تشكیل دهند، نامزد معرفی كنند، بعد نامزد در هیئت مدیره تاییدیه دریافت كند و به مجمع بیاید.
مجید كریمی با اشاره به اینكه از این حجم از تخلفات تعجب میكنم، افزود: آنقدر كه حجم و تعدد تخلفات گسترده و عجیب و غریب است كه شخصاً تصور میكنم تعمدی در اینكار وجود داشته است. از طرفی، این صنوف وقتی انجمن كارگری تاسیس میكنند، میبینند این انجمنها قوانینشان با اساسنامه در تعارض است و باید اساسنامهشان را اصلاح كنند. آنها با وزیر وقت كار و وزیر وقت ارشاد توافق میكنند كه در دولت مصوبهای ایجاد شود كه تاسیس تشكلهای صنفی حوزه فرهنگ، هنر و رسانه از بقیه انجمنهای كارگری جدا شود.
وی در پایان گفتگویش در «سینماچی» رادیوجوان گفت: این صنوف كه زیر مجموعه وزارت كار رفتهاند، معنقدند كه باید از بقیه كارگرها جدا باشند. در دولت هم قانون جدیدی تصویب كردند و گفتهاند این صنوف از بقیه كارگرها متفاوت هستند. البته كه به نظر من اهانت به قشر كارگر است. در نهایت هم امروز اساسنامه متعلق به وزارت ارشاد، یكسری انجمنها متعلق به وزارت كار و یكسریهای دیگر هم بلاتكلیف هستند.
«سینماچی» به تهیه كنندگی سمانه شهبندی و اجرا و سردبیری علی مرادخانی پنجشنبه ها ساعت 21 و جمعه ها ساعت 16 روی آنتن این شبكه می رود.