دكتر زهرا شفیعی: ما در شرایطی قرار داریم كه امكان دارد هركدام از ما مشكلات و مسائلی داشته باشیم و متحمل درد و رنج های زیادی در زندگی شده باشیم، در یك جاهایی قصد داریم حال خودمان را خوب كنیم و متوجه می شویم كه حال ما چرا همیشه بد است.
مدرس و روانپزشك به مناسبت روز نیكوكاری در گفتگو با برنامه "جمعمون جمعه" بیان كرد: هر كاری كه می كنیم این حالمان خوب نمی شود و حالا مدام از دیگران انتظار داریم كه كاری یا رفتاری انجام دهند كه حالمان خوب شود و یا می گوییم تو باعث شدی حال من بدتر شود.
دكتر زهرا شفیعی روانپزشك به مناسبت روز نیكوكاری، درباره چطور زندگی را برای خودمان و دیگران زیباتر كنیم، اضافه كرد: وقتی همگی در یك شرایط قرار داریم كه درد و رنج را در زندگی تحمل می كنیم، تنها چیزی كه حال ما را خوب می كند، پذیرش بدون قید وشرط است. یعنی من بتوانم طرف مقابلم را با تمام نقاط مثبت و منفی بپذیرم. و انتظار این را نداشته باشم كه شخص مقابل الان باید برای من تلاش كند و كلا خودش را تغییر بدهد.
زهرا شفیعی افزود: یعنی اینكه این انتظار و باور را نداشته باشم كه طرف مقابلم باید الان مرا دوست داشته باشد و برای او ارزش داشته و مهم باشم، تمام ویژگی های منفی اش را تغییر بدهد و نكته حائز اهمیت این است كه وقتی ما انتظارات بالایی از دیگران داشته باشیم، تمام روابط وحتی چیزهای كوچكی كه می تواند حالمان را خوب نماید، همه را از دست می دهیم.
زهرا شفیعی در پاسخ به اینكه چگونه نگاه زیبا را در خود تقویت كنیم، تصریح كرد: زمانی كه ما نسبت به خودمان عشق ورزی داشته باشیم، می توانیم دنیا را زیبا ببینیم. یعنی تمام ویژگی های مثبت و منفی خودمان را ببینیم و تا آنجایی كه می توانیم یك تغییراتی را ایجاد كنیم. آنجایی هم كه كاری از دستمان بر نیاید، بدون اینكه خودمان را سرزنش كنیم، آن را بپذیرم و زمانی كه ما برای خودمان ارزش و احترام قائل باشیم، بدون شك می توانیم دیگران را هم به همان شكل بپذیریم.
شفیعی در ادامه عنوان كرد: وقتی از خودمان فاصله بگیریم، حال و حوصله خودمان را هم نداریم و خودمان را دوست نداشته باشیم، شروع به مطالبه كردن از دیگران می كنیم، توقع داریم آنها یك تغییراتی را ایجاد كنند. در كل هر چقدر احساس پذیرش و تایید شدن به خودمان یا به دیگران بدهیم و متوجه می شویم كه چقدر راحت تر می توانیم زندگی كنیم، خیلی از شرایط، درد و رنج ها را به راحتی می توانیم طی كنیم.
زهرا شفیعی در پایان گفت: ما در یك چرخه ای هستیم كه همه چیز تحت كنترل ما قرار ندارد و اگر احساس كنیم كه همه چیز در این دنیا تحت كنترل ما قرار دارد، شاید دوباره آن عشق ورزی، احترام و محبتی كه نسبت به خودمان داشتیم را ازدست بدهیم. ما در كنار درد و رنج هایی كه برایمان اتفاق میافتد و این ها دست ما نیست و در نگاهی كه نسبت به خودمان و احساس سرزنش كردن و نا امیدی كه نسبت به خودمان داریم را می توانیم تعدیل كنیم.