شكاف تورمی در بین اقشار برخوردار و كمبرخوردار جامعه، قابل تامل است.دادههای مركز آمار حكایت از این دارد كه تورم ماهانه در دهكهای بالای جامعه از دهكهای پایین، سبقت گرفته و شكاف بین نرخها به حدود 3 درصد رسیده است."منهای نفت" بررسی می كند.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ شكاف تورمی در بین اقشار برخوردار و كمبرخوردار جامعه، قابل تامل است.دادههای مركز آمار حكایت از این دارد كه تورم ماهانه در دهكهای بالای جامعه از دهكهای پایین، سبقت گرفته و شكاف بین نرخها به حدود 3 درصد رسیده است."منهای نفت" بررسی می كند.
سبقت تورمی در دهكهای بالا، هم در كالاهای خوراكی و هم در كالاهای غیرخوراكی و خدمات به چشم میخورد. علت اصابت بیشتر تورم به دهكهای بالا را باید در وزن سنگینتر كالاهای وارداتی و لوكس در سبد هزینهای خانوارهای برخوردار جامعه جستوجو كرد.
فاصله تورمی دهكها در آخرین ماه تابستان به بیشترین حد خود رسید. با توجه به آخرین دادههای مركز آمار، اختلاف بین تورم ماهانه دهك اول و دهم، به 7/ 2 درصد رسیده است؛ درحالیكه شكاف تورمی بین دهك اول و دهم، در دو سال اخیر از یكدرصد فراتر نرفته بود. در این بین، تورم در دهكهای بالای هزینهای به بیشترین حد خود رسیده كه میتواند ناشی از سهم پررنگتر كالاهای وارداتی و لوكس در سبد مصرفی آنها باشد كه از صعود نرخ ارز نشات گرفته است. با این حساب، دهكهای كمبرخوردار جامعه ضربه كمتری از تورم نسبت به دهكهای بالا، خوردهاند.
تورم ماهانه بین دهكها
در ماه گذشته، شاخص كل مصرفكننده نسبت به مرداد ماه، 4/ 5 درصد رشد كرد. اما شدت رشد برای همه دهكهای هزینهای كشور، یكسان نبوده است. گزارش مركز آمار نشان میدهد كه فشار تورمی بر دهكهای بالای هزینهای بیشتر حس شده و دهكهای پایین هزینهای، تورمی كمتر از میانگین كل كشور متحمل شدهاند. تورم ماهانه دهك اول هزینهای (كمبرخوردارترین قشر جامعه) 5/ 4 درصد بوده است و هر چه به سمت دهكهای بالاتر هزینهای پیش رویم، عدد تورم ماهانه نیز افزایش مییابد. طوری كه تورم ماهانه برای دهك دهم، 2/ 7 درصد گزارش شده است كه بالاترین تورم ماهانهای است كه كل دهكهای هزینهای بر اساس آمارهای موجود دیدهاند. در مقیاس سالانه نیز تورم نقطه به نقطه در دهكهای بالا به هدف 30 درصد نزدیك شده و این در حالی است كه تورم در دهكهای پایین حدودا 5 درصد كمتر بوده است.
انتهای پیام/