منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

اقتصاد سه سناریو از برجام منهای آمریكا

حفظ برجام و ادامه همكاری با 1+4، خروج نرم از برجام و خروج سخت از برجام، سه سناریوی محتمل هستند. عبدالرسول دیوسالار، پژوهشگر مسائل استراتژیك در نشستی در جمع برخی فعالان اقتصادی، به ارزیابی مهم‌ترین مسائل استراتژیك سیاست خارجی پرداخت.

1397/05/30
|
14:35
|

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛ حفظ برجام و ادامه همكاری با 1+4، خروج نرم از برجام و خروج سخت از برجام، سه سناریوی محتمل هستند. عبدالرسول دیوسالار، پژوهشگر مسائل استراتژیك عصر روز دوشنبه در نشستی در جمع برخی فعالان اقتصادی، به ارزیابی مهم‌ترین مسائل استراتژیك سیاست خارجی ایران پرداخت و همچنین سناریوهایی را نیز در مورد آینده برجام و تهدیدات اخیر آمریكا مطرح كرد.

دیوسالار در ابتدای این نشست ساختار كلی سیاست جمهوری اسلامی ایران در شرایط كنونی را تبیین كرد و گفت: «ایران در وضعیت كنونی، سیاست موازنه تهدید را به نوعی در دستور كار دارد كه از جمله فاكتورهای این سیاست، دفع تهدید از طریق پاسخ به تهدید است تا با گسترده شدن سطح و دامنه تهدید، هزینه مخاصمه با ایران برای طرف‌های مقابل به‌ویژه آمریكا و كشورهای عربی بالا برود.»

این كارشناس مسائل سیاست‌ خارجی همچنین به بررسی نگاه اعراب به سركردگی عربستان به ایران پرداخت و گفت: «كشورهای عربی آگاه هستند كه در صورت وجود ایران قدرتمند، هیچ‌گاه تبدیل به یك قدرت منطقه‌ای برتر نخواهند شد و به همین دلیل در این برهه كه پدیده‌ای به نام ترامپ برایشان موقعیت خلق كرده است دشمنی‌شان با ایران را افزایش داده‌اند تا یك بار برای همیشه ظرفیت‌های قدرت ملی ایران را از میان بردارند.» دیوسالار رقابت عربستان با ایران را از منظر اعراب طبیعی دانست زیرا عناصر ذاتی قدرت در ایران و عربستان از جمله جمعیت، موقعیت جغرافیایی، منابع و نیروی انسانی فعال به نوعی ساختاربندی شده است كه قدرت‌های بزرگ را به سوی ایران متمایل می‌سازد. از این رو سیاست عربستان در امنیتی كردن ایران، طبیعی است.

او همچنین یك مقایسه آماری از خرید تسلیحات توسط عربستان ارائه داد و گفت: «عربستان طی سال‌های 2013 تا 2018 به نسبت سال‌های 2008 تا 2012، 255 درصد بر هزینه‌های واردات سلاح خود افزوده است. همچنین نوع خریدهای ریاض نیز تغییر كرده و اگر در گذشته سلاح‌های پدافندی بیشتر در سبد خرید این كشور قرار داشت امروز بیشتر به سمت خرید سلاح‌های آفندی روی آورده است.» این كارشناس مسائل دفاعی و امنیتی افزود، موازنه قوا در منطقه درصورت استمرار این روند در سال‌های آینده به خطر خواهد افتاد و این آسیب اساسی است كه سیاست‌های تسلیحاتی ترامپ بر خاورمیانه تحمیل كرده و ظرفیت خشونت را افزایش داده است.


انتهای پیام/

دسترسی سریع
منهای نفت