كلیات بسته ارزی مورد حمایت اكثر كارشناسان و صاحبنظران قرار گرفته است. پیشبینی میشود اگر بسته در مسیر اجرا به چالشی برنخورد، در بهبود انتظارات و ساماندهی نظام ارزی كشور نقش مهمی را ایفا كند."منهای نفت" بررسی می كند.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ كلیات بسته ارزی مورد حمایت اكثر كارشناسان و صاحبنظران قرار گرفته است. پیشبینی میشود اگر بسته در مسیر اجرا به چالشی برنخورد، در بهبود انتظارات و ساماندهی نظام ارزی كشور نقش مهمی را ایفا كند.
در پنجمین روز هفته، بازار سكه و دلار از مدار كاهشی خارج شد و قیمتها رویه صعودی را در پیش گرفتند. روز چهارشنبه، سكه تمام بهار آزادی در ابتدای روز تا آستانه مرز 3 میلیونی پایین رفته بود؛ با این حال معاملهگران با جوسازی پیرامون یك اتفاق جهت نوسانات را به سوی بالا تغییر دادند. ظهر روز پنجم هفته، بسیاری از نوسانگیران سكه، این شایعه را در بازار برجسته كردند كه تحویل سكههای پیشفروش با نرخ روز صورت میگیرد و مبلغ اضافی در زمان تحویل از سوی گیرندگان سكه دریافت میشود.
در برخی كانالهای اطلاعرسانی عنوان شد كه قیمت سكه پیشفروش 3 میلیون و 80 هزار تومان تعیین شده بود. نوسانگیران این تصور را القا كردند كه سیاستگذار كف قیمت سكه را 3 میلیون میداند با این حال بررسیها نشان میداد، نرخ اعلام شده برای سكههایی بوده است كه در مرحله اول پیشفروش صورت گرفته بود. در پیشفروش یاد شده، سیاستگذار وعده داده بود كه سكههای پیشفروش را 4 درصد زیر قیمت روز بازار تحویل دهد.
در واقع معاملهگران در این روز پیرامون تحویل سكههایی جوسازی كردند كه با نرخ غیرقطعی پیشفروش شده بودند. یك مقام مسوول در نظام بانكی در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: بانك مركزی دو نوع قرارداد را برای فروشهای سكه در نظر گرفته بود كه در نوع اول، پیشفروش با نرخ قطعی صورت میگرفت اما در دسته دوم، پیشفروش با نرخ روز بهعلاوه 4 درصد تخفیف صورت گرفته بود كه توزیع سكههای مرتبط با آن در بازار آغاز شده است. با این حال، نكته اینجاست كه تنها 50 هزار سكه به روش غیرقطعی پیشفروش شده است؛ این در حالی است كه بیش از 7 میلیون سكه با نرخ قطعی به فروش رفته است. در واقع امروز جوسازیها تنها پیرامون تعداد معدودی از سكههای پیشفروشها بود كه قیمتها را نوسانی كرد. سكه كه در ابتدای روز تا مرز 3 میلیونی پایین رفته بود، حدود ساعت 5 بعدازظهر به مرز 3 میلیون و 600 هزار تومان رسید.
این متغیر در حالی زمینهساز اوجگیری قیمتها شده بود كه بازارساز میتوانست با بهرهگیری از دیپلماسی رسانهای و مداخله در بازارها مانع از بازگشت نوسانات به بازار شود. به گفته تحلیلگران، بازارساز بهتر است این حس را به بازار القا كند كه برای حفظ دستاوردهای خود از تمام ابزارهای لازم هوشمندانه استفاده میكند؛ نه آنكه معاملهگران بتوانند با جوسازی پیرامون یك خبر نوسانات قیمت را بالا ببرند و تب و تاب را به بازار بازگردانند. عوامل دیگری نیز برای رشد قیمت سكه عنوان شد. عدهای مقاومت معاملهگران در مرز 3 میلیونی را عامل رشد دانستند و برخی دیگر خالیفروشهای زیاد روزهای اخیر در بازار سكه.
انتهای پیام/