منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

سفته خط و نشان از جنس مالیات

رئیس‌جمهوری به فعالان اقتصادی كه دنبال سود بادآورده در كالاهای مورد نیاز مردم هستند هشدار دارد كه منتظر عقوبت مالیاتی خود نیز باشند. پیامی كه اخیرا از سوی مسوولان اقتصادی كشور بیشتر شنیده می‌شود."منهای نفت"بررسی كرد.

1397/03/30
|
08:45
|

به گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛رئیس‌جمهوری برای سفته‌بازان موجود در فضای اقتصاد كشور یك هشدار مالیاتی مخابره كرد. 2 روز گذشته جلسه ساماندهی بازار ارز با حضور رئیس‌جمهوری و با یك پیام ویژه همراه بود. رئیس‌جمهوری به فعالان اقتصادی كه دنبال سود بادآورده در كالاهای مورد نیاز مردم هستند هشدار دارد كه منتظر عقوبت مالیاتی خود نیز باشند. پیامی كه اخیرا از سوی مسوولان اقتصادی كشور بیشتر شنیده می‌شود. سه روز پیش معاون اقتصادی بانك مركزی نیز این پیام را مخابره كرد كه سود سفته‌بازان را مردم عادی باید بپردازند و این رویه باید متوقف شود. اما در عمل چطور می‌توان دیوار مالیاتی را در مقابل سودجویی غیرمتعارف چید؟ به نظر این راهكار را باید در نظام بانكی كشور و بانك مركزی جست‌وجو كرد چرا كه تنها چاره كار در اختیار گذاشتن حساب فعالان اقتصادی در اختیار سازمان امور مالیاتی كشور است.
تشر رئیس‌جمهوری

2روزگذشته جلسه‌ای با عنوان ساماندهی بازار و بررسی نوسانات اخیر در قیمت برخی كالاهای مورد نیاز مردم در حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد. حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این جلسه كه با حضور مسوولان دستگاه‌های ذی‌ربط تشكیل شد، تاكید بر این داشت كه هزینه‌ سودجویی عده‌ای نباید بر دوش مصرف‌كننده باشد. رئیس‌جمهوری معتقد است كه مبنای افزایش قیمت كالاها و خدمات نباید فراتر از نرخ تورم باشد؛ هر چند این گزاره چندان قابل دفاع نیست، چرا كه تورم از نوسانات قیمت‌ها محاسبه می‌شود و نه بالعكس. یعنی نمی‌توان فرض كرد كه نرخ تورم یك عدد دستوری و ثابت است و قیمت باقی كالاها باید متناسب با آن نرخ نوسان كند. رئیس‌جمهوری در مورد عرضه دلار 4200 تومانی تاكید كرد: «پذیرفتنی نیست كه افرادی از دولت ارز 4200 تومانی بگیرند و با سودجویی در بازار با قیمت بالا و اجحاف به مردم بفروشند.» این سخن نشان می‌دهد كه تخلف برخی تجار در این زمینه به گوش مقام ارشد اجرایی كشور نیز رسیده است.


در ابتدای هفته رئیس كل بانك مركزی نیز از بررسی بازار ارز در این خصوص و مبارزه با فعالیت‌های این چنینی خبر داد. ولی‌اله سیف در این زمینه گفته بود: «اینكه مطرح می‌شود برخی‌ها با دلار 4 هزار و 200 تومانی درصدد افزایش واردات هستند تا بتوانند كالاهای وارداتی را با قیمتی گران‌تر بفروشند، موضوعی است كه بانك مركزی در جریان آن است و اقدامات لازم در این خصوص صورت خواهد گرفت.» رئیس‌جمهور در جلسه دیروز در ادامه انتقادات خود تاكید كرد: «دولت اجازه سوءاستفاده در بازار كالاهای مورد نیاز مردم را نخواهد داد و اگر كسانی به فكر سود باد‌آورده هستند، آماده برخورد مالیاتی قاطع باشند.» اما این تشر رئیس‌جمهوری در مورد كالاهای اساسی را می‌توان به بازار ارز نیز تعمیم داد، در واقع با دلالان ارزی نیز می‌توان با پتك مالیاتی مقابله كرد و آنها را به عقب راند. به عقیده عده‌ای از كارشناسان افزایش جهشی قیمت دلار باعث افزایش انتظارات و به تبع آن گرانی در كالاهای دیگر شد.



انتهای پیام/

دسترسی سریع
منهای نفت