یك كارشناس حوزه تجارت الكترونیكی با اشاره به مزایای استفاده از بیتكوینها به ویژه در فضای تحریمهای مالی، نسبت به آسیبهای این حوزه در صورت نداشتن اطلاعات كافی هشدار داد. و گفت حتی نظام مالی آمریكا هم نمیتواند كنترلی برروی آن داشته باشد.
به گزارش گروه چندرسانه ای رادیو جوان ؛ مصطفی امیری در گفتوگو با ایسنا، با بیان این كه اساسا در فضای اینترنتی هیچگونه مركزیتی وجود ندارد، اظهار كرد: در گذشته موسسات مالی بزرگ و یا بانكهای مركزی كنترل فضای پولی را به عهده داشتند. در حالی كه حالا در فضای مالی و اینترنتی جدید هر كسی میتواند هر تراكنشی را انجام دهد كه مورد تایید نیز قرار بگیرد، ضمن این كه در این فضا شفافیت تراكنشها بیشتر از فضای سنتی است چراكه مبدا و مقصد تراكنشها به راحتی قابل ردیابی است.
امیری درباره بیتكوینها با بیان اینكه تنها تعداد مشخصی بیتكوین در دنیا وجود دارد، گفت: این مساله به محدودیتها در عرضه و تقاضا كمك میكند و كاربران میتوانند مطمئن باشند كه این حوزه در گذر زمان رشدی منطقی را تجربه خواهد كرد. همانند طلا كه در اثر گذر زمان با توجه به ثابت بودن میزان آن از رشد معقولی برخوردار شد.
این كارشناس حوزه تجارت الكترونیك با اشاره به مزایای بیتكوینها برای شرایط حال حاضر كشور با توجه به وجود تحریم ها بر علیه كشور نیز اظهار كرد: به دلیل اینكه بیتكوینها هیچ محدودیتی را از طرف هیچ سیستم مالی نمیپذیرد و حتی نظام مالی آمریكا هم نمیتواند كنترلی برروی آن داشته باشد، فضای ارزهای رمزنگاری شده و بیت كوینها بسیار میتواند با توجه به تحریمها علیه كشور راهگشا باشد. با توجه به محدودیت مبادلات پولی این فضا میتواند بسیار برای مبادلات مالی و ارسال پول به خارج كشور مناسب باشد.
امیری با اشاره به سرعت بالای انجام مبادلات از طریق ارزهای رمزگذاری شده كه بیتكوین نیز یكی از آنهاست، خاطر نشان كرد: برای فرستادن پول به خارج از كشور قبلا از طریق حوالهها و طی مراحل قانونی و بانكی اقدام میشد، اما در فضای بیتكوینها و ارزهای الكترونیك تا سقف شش ساعت پول قابل انتقال خواهد بود و از همین طریق هم بسیاری از شركتها نیز برای تسهیل انتقال پول بین كشورها استفاده میكنند.
وی در ادامه به مخاطرات استفاده از ارزهای رمزنگاری شده نیز اشاره و تصریح كرد: در این فضا ممكن است ریسك پولشویی بالا برود، اما با توجه به اینكه تراكنشها از ابتدا تا انتها مشخص شده، كافی است تا هویت یك نفر در این زنجیره مشخص شود. در زمان خرید بیتكوینها فروشنده یكسری اطلاعات هویتی را دریافت میكند كه بعدا میتواند به عنوان اطلاعات هویتی برای پیدا كردن مجرمان از آن استفاده شود، اما در حالت كلی در بلاكچینها با توجه به این كه زنجیره مبادلات از ابتدا تا انتها تعریف شده است، كار پیدا كردن مجرمان هم راحت تر می شود.
این كارشناس حوزه تجارت الكترونیك در ادامه با اشاره به ریسك بالای سرمایه گذاری در فضای بیتكوینها، بیان كرد: هركسی كه میخواهد از بیتكوینها به عنوان یك ابزار مبادلاتی استفاده كند باید از قبل نسبت به طرز استفاده از آن آگاهی كامل داشته باشد تا دچار غافلگیری و ضرر و زیان نشود، اما امروز با توجه به موانعی كه دراین حوزه وجود دارد اگر كسی بدون اطلاعات كافی به سرمایه گذاری در این حوزه وارد اقدام كند احتمال شكست او بالا خواهد بود.
انتهای پیام/