رویترز مینویسد: آزمایش اخیر كره شمالی موجب میشود كه چین احتمالا در قطع صادرات نفت به این كشور اقداماتی را ترتیب دهد واین در حالیست كه آمریكا هنوز هیچ اقدام عملی نظامی برای كرهشمالی در دست ندارد."منهای نفت" از پشت پرده خواهد گفت.
به گزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ روآن زونگ زی، یك دیپلمات سابق چین به رویترز میگوید: آزمایش اخیر كره شمالی موجب میشود كه چین نیز با اقدامات جدید مجامع بینالمللی علیه پیونگیانگ موافقت كند و احتمالا در قطع صادرات نفت به این كشور اقداماتی را ترتیب دهد. با وجود شدت گرفتن فشارها علیه پكن و پیونگیانگ سیانان نوشت كه ارتش آمریكا هنوز هیچ اقدام عملی نظامی برای كرهشمالی در دست ندارد.
ترامپ در توییتی مینویسد كه همگان حقیقت كرهشمالی را دریافتهاند و در پاسخ به خبرنگاری كه از او پرسید آیا قصد حمله به كرهشمالی را دارد، گفت: «ببینیم چه میشود.» خروجی این سخنان یعنی نزدیك شدن به جنگ اما سیانان در گزارشی نوشت كه ارتش آمریكا هنوز هیچ اقدام عملی نظامی برای كرهشمالی در دست ندارد؛ بهرغم اینكه تهدیدات جدیدی از سوی كرهشمالی علیه دولت آمریكا صورت گرفته اما آمریكا هنوز هیچ گزینه عملی نظامی روی میز ندارد. این درحالی است كه جیمز متیس، وزیر دفاع آمریكا تنها به این جمله اكتفا كرده است كه اگر پیونگیانگ اراضی آمریكا یا متحدانش را هدف قرار دهد آنگاه با گزینههای نظامی زیادی روبهرو خواهد شد. در این شرایط اما برخی میگویند هرگونه اقدام نظامی علیه پیونگیانگ زندگی شهروندان بسیاری را در سئول به خطر خواهد انداخت.
مارك هرتلینگ پنرال، بازنشسته ارتش آمریكا میگوید: ما همیشه گزینههای نظامی روی میز داریم اما بیشتر آنها خیلی كریه و زشت هستند. برای سالیان سال است كه بزرگترین مشكل آمریكا برای مقابله با پیونگیانگ دور نگه داشتن سئول و سایر مناطق شهری این كشور از تبعات حمله نظامی به كرهشمالی است، زیرا كرهشمالی به مقدار فراوان دارای سلاحهای كشتار جمعی است كه میتواند در ایام جنگ جان 25 میلیون كرهای را به خطر بیندازد. كارشناسان میگویند كرهشمالی میتواند با توجه به سلاحهایی كه در اختیار دارد در پاسخ به حمله نظامی ایالاتمتحده، كرهجنوبی را مورد هدف قرار دهد و در همان روزهای اول جان دهها هزار نفر را بگیرد.
كارشناسان میگویند آزمایش اتمی صبح یكشنبه پیونگیانگ قدرتمندترین آن محسوب میشود. البته برخی میگویند این آزمایش، نشانه تهدید فوری این كشور علیه آمریكا یا متحدان منطقهای واشنگتن به حساب نمیآید. هرتلینگ در این زمینه گفت: درحال حاضر ایالاتمتحده نیازی به اقدام جدی علیه تهدیدات فعلی كرهشمالی ندارد. این كارشناس نظامی همچنین در پاسخ به این سوال كه آیا كرهشمالی یك تهدید فوری برای آمریكا و متحدانش به شمار میآید، گفت: درحال حاضر این كشور تهدید به حساب نمیآید.
انتهای پیام/