مستندِ «یك پرونده یك روایت» رادیو جوان به پرونده متهمی پرداخت كه در پاركینگ منزلش پروانههای ازدواج موقت صادر میكرد. این قسمت از مستند رادیویی به پرونده متهمی اختصاص داشت كه او با دایر كردن دفتر ازدواج غیرقانونی به صدور پروانههای ازدوا
سرهنگ شجاعی، رئیس پلیس آگاهی استان البرز درباره این پرونده گفت: خبری واصل شد مبنیبر اینكه شخصی در شهر كرج در پاركینگ منزلش دفتر ازدواج غیرقانونی دایر كرده و اقدام به صدور پروانههای ازدواج موقت میكند. این موضوع در دستور همكارانم در اداره مبارزه با جعل و كلاهبرداری قرار گرفت.
سرهنگ شجاعی ادامه داد: تحقیقات لازم در این زمینه انجام شد. پس از تكمیل شدن ادله كافی و با هماهنگی مراجع قضایی این شخص در تاریخ 1401/12/1 دستگیر شد.
متهم این پرونده با 68 سال سن درباره كار غیرقانونی خود عنوان كرد: از سال 1360 كه پدرم ابلاغ سردفتری ازدواج و طلاق را گرفت، در تمام این سالها پیش پدرم كار میكردم. بعد از اینكه پدر فوت كرد، من كار او را ادامه دادم.
این متهم در پاسخ به این سوال كه مگر مجوز دفترخانه به نام پدر نبوده، پس چطور بعد از فوتش این كار را ادامه دادید، بیان كرد: بلافاصله بعد از فوت پدر، مهر سردفتری، دفتر كل و سندهای سفید را به اداره ثبت اسناد و املاك كشور تحویل دادم. سندهای بجا مانده ازدواج و طلاق هم به مردم تحویل داده شد. از این به بعد كارم را با دفاتر دیگر ادامه دادم.
این فرد جعل سند برای ادامه فعالیتش را انكار كرد و رئیس پلیس آگاهی استان البرز در صحبتهای تكمیلی افزود: از آنجایی كه متهم مجوزی برای دفترخانه نداشت، او با مهر جعلی اقدام به صدور دفترچههای ازدواج و موضوعات از این قبیل را میكرد. در تحقیقات و بازجوییها موضوعات مستند شد و از سوی مقام قضایی قرار تامین متناسب صادر شد و متهم تفهیم اتهام شد.
سرهنگ شجاعی خطاب به متهم درباره سابقه كیفری او گفت: شما پنج سابقه كیفری دارید. علاوهبر سوابق كیفری به همه موضوعات هم آشنایی دارید. یكی از سوابق پروندت هم به پرونده الان مرتبط است. یعنی از قبل پلیس و مراجع قضایی به شما هشدار داده كه كارت تخلف است. ولی دوباره كارت را ادامه دادی و در منزلت دفتر ازدواج و طلاق راهاندازی كردی.
رئیس پلیس آگاهی استان البرز در پاسخ به این سوال كه كسانی كه برای انجام كارهای ازدواج موقت به این متهم مراجعه میكردند، مرتكب جرم شدند؟ تصریح كرد: اگر آنان از موضوع غیرقانونی بودن كار و مجوز نداشتن دفتر متهم خبر داشتند، مرتكب جرم شدند؛ ولی اگر نمیدانستند مشكلی پیش نمیآید. البته این دسته از مراجعهكنندگان میتوانند از متهم شكایت كنند.