یك پرونده یك روایت سه شنبه ها از ساعت 23:00 به مدت 45 دقیقه

منازل بدون حفاظ انتخاب سارقان برای سرقت از منزل

این قسمت از مستند «یك پرونده یك روایت» درباره اعضای باند چهار نفره‌ای بود كه با كشیك دادن منازل و مطمئن شدن از نبود صاحب‌خانه به سرقت از منزل اقدام می‌كردند.

1401/12/24
|
14:12
|


این قسمت از مستند رادیویی «یك پرونده یك روایت» به پرونده سرقتی اختصاص داشت كه سارقان آن با كشیك دادن منازل و مطمئن بودن از نبود صاحب‌خانه، معمولاً منازل بدون حفاظ را دستبرد می‌زدند.

سرهنگ محمد نادربیگی، رئیس پلیس آگاهی استان البرز درباره این پرونده گفت: اعضای باند سرقتی كه شناسایی شدند، چهار نفر بودند كه به صورت گروهی اقدام به سرقت از منزل در استان البرز و استان‌های همجوار می‌كردند‌. علی‌رغم اینكه سارقان این پرونده حرفه‌ای بودند و سرنخی بجا نگذاشتند، اما با تلاش‌های شبانه‌روزی شناسایی شدند.

سرهنگ نادربیگی ادامه داد: تا به‌ الان، در این پرونده بیش از 40 نفر مالباخته شناسایی كردیم و متهمان جهت دستگیری خریداران اموال مسروقه، تحقیقات تكمیلی و شناسایی سایر مالباختگان در اختیار پلیس آگاهی قرار دارند.


یكی از متهمان پرونده درباره میزان سرقت و روند سرقت از منازل گفت: حدود 30، 40 خانه را سرقت كردیم. شگردمان هم اینگونه بود كه تا هوا تاریك می‌شد، حدود ساعت 19، 20 شب در شهر گذری می‌زدیم و اگر چراغ خانه‌ای خاموش بود، برای سرقت اقدام می‌كردیم.


به گفته رئیس پلیس آگاهی استان البرز، اكثر سرقت‌ها سر شب است. برخلاف اینكه مردم تصور می‌كنند سرقت‌ها نیمه شب است، اكثر سرقت‌ها حدود 18، 19 غروب شروع می‌شود و تا 21، 22 شب ادامه دارد. چون خیابان‌ها شلوغ‌تر است و مردم به آن‌ها شك نمی‌كنند. از طرفی می‌دانند خانه‌ای را كه برای سرقت كشیك می‌دهند، برق‌هایش روشن است یا خیر. زنگ خانه را هم می‌زنند كه مطمئن شوند كسی داخل خانه نیست.

این متهم در پاسخ به این سوال كه برای ورود به منازل با درهای ضد سرقت و دارای حفاظ چكار می‌كردید، افزود: ما بیشتر خانه‌هایی را انتخاب می‌كردیم كه حفاظ نداشته باشد. به بالكن‌ها نگاه می‌كردیم ببینیم پنجره یا راه نفوذی دارد یا نه. فقط طبقه اول این خانه‌ها را انتخاب می‌كردیم. بعد با پیچ‌گوشتی در را باز می‌كردیم.

به گفته سرهنگ نادربیگی، آن‌ها دو شگرد برای سرقت از منزل داشتند. شگرد اولشان این بود كه از بالكن به منزل ورود می‌كردند. شگرد دومشان تخریب قفل در بود. از طرفی، درهای یو‌ پی‌ وی‌ سی اصلاً امنیت ندارند و با یك پیچ‌گوشتی به راحتی باز می‌شوند. بعد از اینكه وارد منزل شدند، مبل یا چیزی پشت در ورودی می‌گذاشتند كه اگر صاحب‌خانه‌ای آمد، تاخیر داشته باشد تا فرصت فرار سارقان فراهم شود.

این متهم با بیان اینكه با ورود به منزل بیشتر اتاق را خواب را برای سرقت وسایل انتخاب می‌كردیم، بیان كرد: دنبال پول نقد، طلا و ... می‌گشتیم. از وسایل خانه هم اگر لپ‌تاپ بود، برمی‌داشتیم. برای سرقت هم چهار نفری می‌رفتیم. یك نفر راننده بود، یك نفر بیرون می‌ایستاد، دو نفر هم وارد خانه می‌شدند.

اما رئیس پلیس آگاهی استان البرز در تكمیل صحبت‌های متهم تصریح كرد: اخیراً وسایل خانه هم سرقت كردند. قبلاً فقط طلا و پول سرقت می‌كردند، اما الان وسایل خانگی مانند لپ‌تاپ، تلویزیون و ... به لیست سرقت‌هایشان اضافه شده است.

سرهنگ نادربیگی درباره درهای ضد سرقت خاطرنشان كرد: درهای ضد سرقت اسمشان ضد سرقت است، با درهای معمولی فرقی نمی‌كند. همه این درها به قفل مركزی وصل می‌شوند كه به راحتی با پیچ‌گوشتی دست‌ساز شكسته می‌شود.

رئیس پلیس آگاهی استان البرز درباره میزان سرقت‌های سارقان توضیح داد: تا الان فقط 40 منزل شناسایی شده است و سرقت‌هایش بیشتر از 40 تاست.

این متهم میزان پول به دست آمده از این سرقت‌ها را حدود 200 میلیون تومان بیان كرد كه سرهنگ نادربیگی میزان این مبلغ را بیشتر این عنوان كرد و گفت: الان خانه‌ها به محل نگهداری ارز، طلا، جواهرات و ... تبدیل شده است. این سارقان در حال حركت بودند و به‌غیر از استان ما استان‌های دیگر هم سرقت می‌كردند.

متهم دیگر پرونده با تایید صحبت‌های مجری برنامه مبنی‌بر اینكه حدود 60 خانه را سرقت كردیم، ادامه داد: همه سرقت‌ها را كرج انجام دادیم. در مجموع از این سرقت‌‌ها حدود 100، 150 میلیون تومان به دست آوردم.

اما سرهنگ نادربیگی تصریح كرد: یكی دو تا از شاكیان پرونده كه شناسایی شدند، بیش از یك میلیارد تومان اموال از خانه‌شان سرقت شده است. جمع اموال از 40 منازل سرقت شده بالای 10 میلیارد تومان شده است.

دسترسی سریع
یك پرونده یك روایت