برنامه رادیویی «ساختمان پزشكان» رادیو جوان با دكتر منوچهر قارونی متخصص قلب و عروق در خصوص فشار خون گفتگو كرد.
دكتر منوچهر قارونی متخصص قلب و عروق در رابطه با فشار خون اظهار كرد: فشار خونی ارثیست و از حالا باید آگاه باشیم اگر بچه ای در این نوع خانواده ها متولد شد؛ باید مراقب باشیم كه مبتلا به فشار خون نشود. فشار خون بی علامت است، مگر عوارض فشار خون ایجاد شود.
متخصص قلب و عروق اضافه كرد: معمولا وقتی به دكتر مراجعه می كنیم و به صورت اتفاقی متوجه خواهیم شد كه مبتلا به فشار خون بالا هستیم. در طول زمان این فشار خون تا هر جایی كه ما در بدن خود رگ داریم، دچار صدمه می شود. مانند؛ مغز، قلب، كلیه، اندام های تحتانی، پاها و همه جا درگیر خواهد شد اما خیلی آرام آرام در طول زمان اثراتش را می گذارد.
منوچهر قارونی متخصص قلب و عروق در رابطه با خوردن نمك زیاد عنوان كرد: ما باید از خوردن نمك بسیار پرهیز كنیم كه مبادا ژنی از چندین نسل قبل ما آمده باشد و ما در سن 35 الی 40 سالگی فشار خون بگیریم. بعضی ها می گویند ما كه جوان هستیم چرا باید فشار بگیریم، بلكه متأسفانه در جوان ها، بسیار مشاهده كردیم كه دارای فشار خون بالا هستند.
منوچهر قارونی تصریح كرد: وقتی سن ما بالا می رود، بالا رفتن فشار خون ما نیز بیشتر می شود. مثلا؛ كسی كه جوان است و فشار خونش روی 14 است، وقتی به سن 50 الی 60 سالگی برسد، حتما روی 18 به بالا خواهد رفت. بنابراین از ابتدا باید پیشگیری كنیم.
منوچهر قارونی متخصص قلب و عروق خاطرنشان كرد: فشار خون درمان ندارد، اما می توان كنترل كرد. نمك را اصلا نباید بخوریم، حتی آن مقدار سدیمی هم كه در سیب وجود دارد، برای 24 ساعت فیزیولوژی بدن ما كفایت می كند. بجای نمك زدن به غذا، باید ترشی، آبلیمو، آبغوره را جایگزین كنیم. اگر از بچگی به ما نمك ندهند، بدن ما به این كم نمكی عادت می كند و خیلی هم لذت می بریم.
این متخصص فلب و عروق در پیان گفت: فشار خون با چاقی ممكن است همراه باشد یا همراه با مرض قند می تواند باشد و همچنین با تنگ شدن رگ های مغز هم می تواند همراه باشد، بنابراین فشار خون یكی نیست.