حجت اسلام علی آقابابا كارشناس مذهبی در برنامه «شب عزیز» رادیو جوان گفتگو كرد.
حجت اسلام علی آقابابا با اشاره به سوره مباركه طلاق آیه 3 اظهار كرد: «وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ ۚ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَیْءٍ قَدْرًا: و او را از جایى كه گمان ندارد روزى مىدهد و هر كس بر خدا توكل كند، او برایش كافى است.» خداوند كار خود را محقق مىسازد، خداوند براى هر چیز اندازهاى قرار داده است.
وی با اشاره از مثنوی مولوی عنوان كرد: «گر توكل میكنی در كار كن، كشت كن پس تكیه بر جبار كن.» همچنین پیامبر(ص) می فرمایند: ای مردم به خدا توكل كنید و به او اعتماد كنید كه شما ر ا از غیر خودش بی نیاز می كند.
علی آقابابا اضافه كرد: عوامل پیروزی را در چند چیز شمرده اند: «1_ رهبر توانا و لایق 2_ پیروان مومن 3_ توكل برخدا 4_صبر و استقامت 5_ انگیزه الهی داشتن.»اگر خواهان پیروزی در امورات زندگی هستیم به این پنج مورد باید توجه كنیم.
این كارشناس مذهبی افزود: توكل نیز از توحید ناشی می شود، هر چقدر میزان توحید در وجود ما قوی گردد، در كنارش توكل و اعتماد قرار می گیرد. متاسفانه در بعضی از كارها وقتی خدا را در نظر نمی گیریم، از عدم شناخت ما به خدا نشات می گیرد. بزرگان اخلاق می فرمایند: شرط ایمان، توكل بر خداست. اگر بر غیر خدا توكل كنیم باعث می شود كه در برابر مشكلات رها شویم و مشكلات بر سر ما خراب شود.
علی آقابابا با اشاره از مثنوی معنوی یادآور شد: «گفت پیغمبر به آواز بلند، با توكل زانوی اشتر ببند.» در كنار توكل باید تلاش داشته باشیم و توكل زمانی نتیجه بخش خواهد بود كه در كنار تلاش قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در شب معراج، پیامبر(ص) از خداوند متعال سوال كرد: ای پروردگارم! بهترین و افضل اعمال كدام است؟ حضرت حق فرمود: «لَیْسَ شَیْءٌ عِنْدِی أَفْضَلَ مِنَ التَّوَكُّلِ عَلَیَّ وَ الرِّضَا بِمَا قَسَمْتُ»؛ پیش من هیچ عملی بهتر از توكل و رضا به آنچه قسمت بندهام كردهام، نیست.
علی آقابابا با اشاره به سوره مباركه النجم آیه 39 خاطرنشان كرد: «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى: و اینكه براى انسان جز حاصل تلاش او نیست.» باید دانست كه توكل به خداوند، هیچگاه به معنای تعطیل كردن عقل نیست و خداوند به هیچ وجه به تعطیل كردن فرمان عقل، دستور نمی دهد. بنابراین توكل با تعطل فرق دارد، لذا خدا به انسان عقل داده است.