با كاهش نرخ زاد و ولد در كشور، ایران در سراشیبی نرخ سالمندی قرار گرفته است.
با توجه به آمارهای كشوری و جهانی، ایران در زمینۀ نرخ زاد و ولد و فرزندآوری در رتبههای پایینی قرار گرفته است و با شیب تند به سمت سالمندی و پیری در حال حركت است. در همین زمینه برنامۀ دال رادیو جوان با حضور كارشناسان حوزۀ جمعیت به بررسی این موضوع پرداخت.
در این برنامه آقای خلیلی، پژوهشگر جمعیت شناسی، با اشاره به اینكه روند سالمندی در كل جهان به سرعت در حال رشد است گفت: سازمان ملل هم سال 2020 را سالی نگران كننده در این زمینه دانسته است. این پژوهشگر جمعیت شناسی افزایش امید به زندگی را در جهان عاملی مثبت ارزیابی كرد و گفت: با وجود این زوج ها به فرزندآوری تمایلی ندارند كه این موضوع جای ریشهیابی دارد.
آقای خلیلی حفظ جمعیت زیاد و سالم و در عین حال جوان را از اركان اصلی حفظ منافع ملی برشمرد و افزود: حفظ جامعۀ جوان، كشور را از لحاظ نیروی كار در آینده بیمه میكند. این كارشناس جمعیت به این مورد هم اشاره كرد كه اروپا هم در این سالها به این مشكل دچار شده، اما با توجه به ثبات وضعیت اقتصادی و مهاجر پذیری، رشد سالمندی در این مناطق با شیب كمتری در حال وقوع است.
در ادامۀ برنامه كارشناسان روند سالمندی ایران را غیر عادی برشمردند و دهۀ شصت را یكی از دهههای طلایی بر جوان گرایی كشور دانستند و گفتند: اگر با تبلیغات نادرست سبك و شیوۀ زندگی ایرانیان دچار دستخوش نمیشد، ایران امروز با شیب ملایمتری به سمت جوان شدن پیش میرفت.
برنامه دال هر روز به تهیهكنندگی زهره عبدالرحیم و هستی توكل با مرور اخبار روز اجتماعی، سیاسی، فرهنگی هر روز ساعت 15:12 از رادیو جوان پخش میشود.