برخلاف تصور عامۀ مردم تنها عفونتهای بیمارستانی عامل مرگ و میر نیستند، بلكه عفونتهای غیربیمارستانی نیز ممكن است منشا انواع بیماریها باشد.
بیشتر شهروندان بر این باورند كه معمولا عفونتها در بیمارستانها وجود دارند و در خارج از محیط بیمارستانی عفونت گریبان مردم را نمیگیرد. اما امروزه ثابت شده كه عفونتهای غیر بیمارستانی هم ممكن است منشا آسیب دیدن انسانها شود. از همین رو دال رادیوجوان در گفتگو با دو پزشك متخصص بیماریهای عفونی به بررسی این موضوع پرداخته است.
دكترصادق نیت، رئیس بیمارستان امام خمینی تهران، در این گفتگو با اشاره به اینكه عفونتهای غیر بیمارستانی ممكن است به فراخور فعالیت هركس در محیط كار دامن گیرش شود گفت: «افرادی كه در معدن فعالیت دارند ممكن است پس از مدتی به بیماریهای ریه دچارشوند و افراد شاغل در كارخانههای باتری سازی هم به دلیل سروكار زدن با سرب در معرض آسیب جدی قراردارند. به گفتۀ رئیس بیمارستان امام خمینی تنوع بیماریها در بیمارستانها به علت حجم بالای میكروب بسیار است و نه فقط كادر درمان بلكه افراد دیگر هم در معرض ابتلا به بیماریها قرار دارند.
دكتر صادق نیت همچنین با اشاره به جهش ژنتیكی میكروبها در مقابل داروها هم گفت: «در اغلب این نوع رفتارها میكروبها برای از بین رفتن مقاوم میشوند و دارو اثر خود را از دست میدهد». در ادامه دكتر احمد جنیدی، رئیس مركز محیط و بهداشت وزارت بهداشت، هم با اعلام اینكه در بسیاری از موارد عفونتهای غیربیمارستانی ممكن است باعث شود فرد با نقص یا قطع عضو مواجه شود كه لازم است در این زمینه همۀ شهروندان در رعایت بهداشت فردی و عمومی كوشا باشند تا بتوانند زنجیرۀ انتقال این دست بیماریها مثل كرونا را قطع كنند.