منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

اقتصاد ابربودجه ترامپ علیه روس ها نتیجه داد؟

نسخه نهایی لایحه دفاعی سال 2019 محدودیت‌ها علیه روسیه و چین را حفظ كرده است. نسخه نهایی لایحه دفاعی سال 2019 برای روسیه و چین خبر خوبی نیست و هنوز محدودیت‌هایی را برای همكاری با روسیه حفظ كرده است."منهای نفت"چهارشنبه بررسی كرده است.

1397/06/03
|
10:41
|

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛ نسخه نهایی لایحه دفاعی سال 2019 محدودیت‌ها علیه روسیه و چین را حفظ كرده است. نسخه نهایی لایحه دفاعی سال 2019 برای روسیه و چین خبر خوبی نیست و هنوز محدودیت‌هایی را برای همكاری با روسیه حفظ كرده است.

به گزارش سی‌ان‌ان و بنا به گفته مك‌ثورن‌بری قانون‌گذار آمریكایی از تگزاس و عضو كمیته نیروهای مسلح آمریكا در مجلس نمایندگان، بودجه 717 میلیارد دلاری مانع همكاری نظامی با روسیه می‌شود. این ممنوعیت البته در نسخه‌های قبلی لایحه آمده است اما پس از دیدار ترامپ با پوتین در هلسینكی صحبت از افزایش همكاری نظامی با روسیه شده بود.

این گزارش كه حكایت از توافق كامل سنا و مجلس نمایندگان دارد نشان می‌دهد كه طرح‌های دونالد ترامپ را برای توسعه موشك‌های كوتاه‌برد كه قابلیت حمل كلاهك هسته‌ای داشته باشد، تامین می‌كند. همچنین این لایحه كمك 250 میلیون دلاری دونالد ترامپ برای ارسال تجهیزات دفاعی به اوكراین را پوشش می‌دهد. از دیگر مواردی كه این لایحه در نظر گرفته است تامین منابع 3/ 6 میلیارد دلاری برای افزایش سربازان آمریكایی در كشورهای اروپایی به منظور مقابله با تهاجم روسیه است. این لایحه راضی‌كننده همچنین به دولت ترامپ اجازه می‌دهد تا دستش برای چشم‌پوشی یا تحریم برخی از كشورها باز باشد. این لایحه‌ای كه مورد تایید اكثریت قرار گرفته است پیش‌تر توسط ترامپ «ناكافی» خوانده شده بود.

این لایحه دست ترامپ را برای مجازات كشورهایی كه به‌دنبال همكاری نظامی با روسیه هستند یا قصد خرید تسلیحات دارند باز گذاشته است تا در صورت لزوم این كشورها را مورد تحریم قرار دهد. اما این لایحه همچنین به منظور تضعیف روسیه اجازه می‌دهد تا آمریكا از تحریم برخی كشورها به منظور جلوگیری از همكاری روسیه با آنها چشم‌پوشی كند. روز جمعه جیمز متیس، وزیر دفاع آمریكا نامه‌ای به كنگره فرستاد و در آن نوشت: روسیه باید عقوبت سختی به خاطر اقدامات تهاجمی و رفتار‌های بی‌ثبات‌كننده‌اش ببیند.

این امر برای آنها ضروری بود تا این اختیار به مایك پمپئو داده شود تا در باب چشم‌پوشی از تحریم‌ها موثر ظاهر شود. متیس تاكید كرد: این اختیار موجب می‌شود تا كشورها رابطه خود را با آمریكا نزدیك‌تر كنند و از اتكای خود به تجهیزات نظامی روسیه بكاهند. این ترس در برخی مقامات آمریكا دیده می‌شد كه این اقدامات تنبیهی ممكن بود برخی كشورها را به آغوش روسیه هل دهد، زیرا هیچ انتخاب دیگری برای تامین تسلیحات خود نداشته‌اند. به گفته متیس این لایحه فرصتی خلق می‌كند تا كشورهای دیگر هماهنگی بیشتری با آمریكا داشته باشند و با نظم و ثبات جهانی كه مدنظر آمریكا است، همكاری داشته باشند.

مقامات آمریكایی در باب كشورهایی مانند هندوستان، ویتنام و اندونزی كه رابطه نظامی‌ گرمی با آمریكا دارند،نگران هستند كه این كشورها جبهه خود را تغییر دهند و به سمت روسیه بروند تا تجهیزات نظامی‌شان را تكمیل كنند. یكی از مشاوران حاضر در كنگره كه با جزئیات و مفاد این لایحه آشنا است به سی‌ان‌ان گفت كه این نگرانی در مقامات وجود داشت كه مسكو برای بر هم زدن بازار آمریكا و نزدیك شدن به متحدان واشنگتن تجهیزات نظامی را با قیمت كمتری در اختیار آنها قرار دهد.

مسكو تمامی این اقدامات را به‌منظور جدا كردن متحدان واشنگتن انجام داده و همچنان این رویه را در بازارهای جهانی دنبال می‌كند. این مشاور می‌گوید كه این لایحه به ترامپ اجازه می‌دهد تا از برخی تحریم‌ها و محدودیت‌هایی كه برای برخی كشورها در نظر گرفته شده است چشم‌ پوشی كند و با آنها وارد معامله شود. كلاد شافین، رئیس كمیته نیروهای مسلح در مجلس نمایندگان می‌گوید: كنگره تمایل دارد دست ترامپ را برای معافیت‌های بیشتری باز بگذارد. در اختیارات جدیدی كه به ترامپ داده شده است رئیس‌جمهوری آمریكا می‌تواند همچنان كشورهایی كه قصد خرید اس400 از روسیه را دارند مورد تحریم قرار دهد اما اگر كشوری قصد خرید هلی‌كوپتر داشته باشد، ترامپ می‌تواند از اعمال مجازات چشم‌پوشی كند.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
منهای نفت