افتوخیز این روزهای سهام نشاندهنده جدال معاملهگران با نگاه كوتاهمدت و میانمدت است. بورس تهران معاملات چند روز گذشته را با رشد حدود 2 درصدی شاخص كل پشتسر گذاشت. "منهای نفت" بررسی می كند.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ افتوخیز این روزهای سهام نشاندهنده جدال معاملهگران با نگاه كوتاهمدت و میانمدت است. بورس تهران معاملات چند روز گذشته را با رشد حدود 2 درصدی شاخص كل پشتسر گذاشت.
در ادامه فراز و فرود شاخص سهام طی چند روز گذشته، معاملات عمدتا تحت تاثیر انتشار نامهای غیررسمی مبنی بر دلار 3800 تومانی برای خوراك شركتهای پتروشیمی دنبال شد به این ترتیب، با افزایش تقاضا در سهام برجسته و بزرگ بازار، شاخص سهام ضمن رشد 2 هزار و 405 واحدی، در ارتفاع 130 هزار و 928 واحد قرار گرفت. آنچه در افتوخیزهای اخیر جالبتوجه است، جدال بین دو گروه متفاوت از فعالان سهام و مشاركت آنها در دو سوی معاملات است. از یك طرف شماری از سرمایهگذاران برآورد مطلوبی از چشمانداز سهام بنیادی و عمدتا ارزمحور بازار دارند و در سمت خریدار ظاهر میشوند، از سوی دیگر سهامدارانی كه به دنبال سودهای موقت هستند، در این شرایط میل بیشتری برای فروش دارند. برآیند این دو نیرو است كه باعث نوسان شاخص در یك هفته اخیر شده است.
نوسان سهام در تلاقی نگاههای متقابل
بهطور كلی میتوان فعالان سهام را به دو دسته تقسیم كرد. دسته اول معاملهگرانی هستند كه با نگاه میانمدت و با دید تحلیلی در بازار فعالیت میكنند و میكوشند با بررسی عوامل موثر بر سودآوری شركتها اقدام به خرید یا فروش سهام كنند. این گروه كه عمدتا با تكیه بر تحلیل صورتهای مالی بنگاهها و با در نظر گرفتن ریسكهای كلان حاكم بر سهام در بازار مشاركت دارند، در شرایط فعلی عمدتا جزو خریداران به شمار میروند. چشمانداز بنیادی سهام از دریچه شناورسازی نرخ ارز صادركنندگان غیرنفتی بر جذابیت این بازار افزوده و به نظر میرسد با رفع ابهام از حوزههای مرتبط با ارز روند صعودی سهام تداوم یابد. ضمن اینكه اقدامات تكمیلی سیاستگذار در جهت اجرای درست بسته جدید ارزی و رفع نقایص آن میتواند به تعمیق معاملات بازار دوم ارز كمك كند و در نتیجه ثباتی نسبی برای كلیه بازارها به ارمغان آورد. بنابراین با وجود افت و خیز قیمت سهام در یك هفته اخیر، از نگاه میانمدت میتوان به روند قیمتها خوشبین بود.
انتهای پیام/