بانك جهانی با بررسی وضعیت زیستمحیطی تهران، آلودگی هوا را زیر ذرهبین قرار داده.بانك جهانی با بررسی وضعیت آلودگی هوای تهران و مقایسه آن با كیفیت هوای 25 شهر بزرگ دنیا اعلام كرد: ذرات معلق موجود در هوای تهران 3 تا 4 برابر بیش از حد مجاز است.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ بانك جهانی با بررسی وضعیت آلودگی هوای تهران و مقایسه آن با كیفیت هوای 25 شهر بزرگ دنیا اعلام كرد: ذرات معلق موجود در هوای تهران 3 تا 4 برابر بیش از حد مجاز است.
بانك جهانی با بررسی وضعیت زیستمحیطی تهران، مهمترین چالش پایتخت یعنی آلودگی هوا را زیر ذرهبین قرار داده و ضمن مقایسه آلودگی تهران با 25 كلانشهر دیگر، راهكارهای فوری و میانمدت كاهش تولید آلایندهها را نیز ارائه كرده است. در این میان راهكار كلیدی پیشنهاد شده از سوی بانك جهانی برای كاهش آلودگی هوای تهران، كاهش یا حذف یارانه سوخت است.
به باور بانك جهانی، افزایش قیمت بنزین موجب صرفهجویی بیشتری در منابع شده و همچنین به كاهش مسافت طی شده با خودرو میانجامد و در نتیجه بهبود كیفیت هوا را به دنبال خواهد داشت. یارانه بنزین كه اكنون در ایران رقم قابل توجهی است، یك یارانه سیاه و سمی از منظر بانك جهانی است كه پرداخت آن موجب افزایش تردد با خودروها، افزایش مصرف سوخت و انتشار هر چه بیشتر آلایندهها در هوا میشود و جان شهروندان را به مخاطره میاندازد.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، گزارش بانك جهانی از كیفیت هوای شهر تهران حاكی است، این كلانشهر در مقایسه با 26 شهر بزرگ دنیا به لحاظ غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر كوچكتر از 10 میكرون (PM10) در رده دوازدهم قرار دارد و از این بابت در زمره بدترین شهرها به لحاظ غلظت این آلاینده دستهبندی میشود. میانگین غلظت ذرات آلاینده با قطر كوچكتر از 10 میكرون در هوای تهران حدود 77 میكروگرم بر مترمكعب برآورد میشود كه تقریبا 4 برابر آستانه مجاز سازمان بهداشت جهانی است. در این ردهبندی آلودهترین شهر به لحاظ غلظت آلاینده مذكور در هوا، كراچی و پس از آن دهلی است. این در حالی است كه لندن، لسآنجلس و نیویورك تقریبا به تراز مجاز آلایندگی از منظر سازمان بهداشت جهانی (میانگین غلظت سالانه19 میكروگرم بر مترمكعب) نزدیك شدهاند.
اگرچه خطرات و عوارض ذرات معلق كوچكتر از 10 میكرون از ریزذرات آلاینده كوچكتر از 5/ 2 میكرون (PM2.5) كمتر است، اما با این حال هر دو نوع این ذرات از آلایندههای اصلی هوای تهران به شمار میآیند كه در مقایسه با سایر آلایندههای گازی هوا، هزینههای به مراتب بیشتری به شهر و شهروندان تحمیل میكنند. در حال حاضر میانگین غلظت سالانه PM2.5 در تهران 32 میكروگرم بر مترمكعب است كه این میزان تقریبا سه برابر حد 10 واحدی تعیین شده برای این غلظت از سوی سازمان بهداشت جهانی است. عمده این ذرات را فلزات سمی تشكیل میدهد.
انتهای پیام/