منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

اقتصاد بین الملل اروپا تنبیه تجاری می شود

فارن‌پالیسی : ترامپ تصمیم گرفته است اروپایی‌ها را در صورت همكاری با ایران تنبیه كند و به همین دلیل با افزایش تعرفه‌های تجاری، جنگ با بروكسل را علنی‌تر كرده است."منهای نفت" بررسی می كند.

1397/03/12
|
12:11
|

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛ پنج‌شنبه هفته گذشته دونالد ترامپ با لغو معافیت افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم برای كشورهای متحد آمریكا به‌طور رسمی شیپور جنگ تجاری را با متحدان دیرینه كشورش به صدا درآورد.


او سال جدید میلادی را با فرمان افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم آغاز كرد اما اندكی بعد تصمیم به معافیت برخی كشورهای به اصطلاح متحد آمریكا - شامل اتحادیه اروپا، كانادا و مكزیك - گرفت. معافیتی كه كاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام كرد تمدید نخواهد شد.

پس از این بیانیه وزیر امور خارجه اتریش در واكنش به این بیانیه كاخ سفید گفت زمان آن فرارسیده است كه اروپا راه خود را از آمریكا جدا كند. وزیر اقتصاد آلمان نیز این تصمیم آمریكا را بسیار زیان‌بخش خواند و خواستار اقدام صریح و قاطع اتحادیه اروپا شد. اتحادیه اروپا نیز اعلام كرده است در مقابل این رفتار ترامپ حتما واكنش مناسبی نشان می‌دهد. روزنامه گاردین هم می‌نویسد: آمریكا و متحدان سنتی‌اش در آستانه یك جنگ تمام‌عیار تجاری هستند.

در این میان كانادا و مكزیك نیز به صف اروپایی‌ها پیوسته‌اند. در همین حال مجله فارن‌پالیسی نوشت: ترامپ تصمیم گرفته است اروپایی‌ها را در صورت همكاری با ایران تنبیه كند و به همین دلیل با افزایش تعرفه‌های تجاری، جنگ با بروكسل را علنی‌تر كرده است.

جدال آمریكا و اروپا به مراحل حساس خود رسیده است. كشورهای دو سوی آتلانتیك هیچ‌گاه تا این حد تضاد منافع پیدا نكرده بودند. در این راستا حتی وزیر امورخارجه اتریش گفته زمان آن فرا رسیده است كه اروپا راه خود را از آمریكا جدا كند.

داستان تعیین تعرفه‌های جدید ازسوی آمریكا رابطه بروكسل و واشنگتن را به‌شدت بحرانی كرده است. اتحادیه اروپا گفته است در مقابل این رفتار ترامپ حتما واكنش مناسبی نشان خواهد داد. مهم‌ترین نمود این اختلافات در سخنان وزیر امورخارجه اتریش هویدا شده است. كارین نیسل، پیش‌تر نیز با انتقاد از عملكرد ترامپ نسبت به خروج یكجانبه از برجام گفته بود كه سیاست جهانی نمی‌تواند بسان یك شركت بزرگ جهانی مدیریت شود. برخی می‌گویند این تضاد منافع از برجام شدت بیشتری گرفته است. درحالی‌كه آمریكا یكجانبه از قرارداد برجام بیرون می‌‌آید، اما اتحادیه اروپا خواهان حفظ قرارداد هسته‌ای با ایران است. از سویی درحالی‌كه آمریكا سفارت خود را از تل‌آویو به قدس منتقل می‌كند، در مقابل كشورهای اروپایی گفته‌اند انتقال سفارت آمریكا به قدس به تنش‌های بیشتر در خاورمیانه منجر می‌شود.

كشورهای ناحیه یورو همچنین از انتقال سفارت‌هایشان به قدس خودداری كرده‌اند. اختلافات اروپا و آمریكا چه در حوزه سیاست و چه در حوزه اقتصاد روزبه‌روز درحال بزرگ‌تر شدن است. شكاف موجود را می‌توان در سخنان وزیر اقتصاد آلمان نیز مشاهده كرد. وزیر اقتصاد آلمان تصمیم آمریكا برای اعمال تعرفه ویژه گمركی بر واردات فولاد و آلومینیوم را بسیار زیان‌بخش خواند. وزیر اقتصاد آلمان این تصمیم را اشتباه خوانده و خواستار اقدام صریح و قاطعانه اروپا علیه آن شده است. او كه روز پنج‌شنبه با كانال یك تلویزیون آلمان مصاحبه كرده، گفته است اعمال تعرفه‌های ویژه بر واردات فولاد و آلومینیوم از اتحادیه اروپا در عین حال به میزان چشمگیری همبستگی میان كشورهای عضو اتحادیه برای واكنش به این تصمیم را افزایش داده است. وزیر اقتصاد آلمان می‌گوید كه آمریكا جنگ تجاری علیه اروپا به راه انداخته است. ترامپ چنین جنگی را علیه چین نیز به راه انداخته، اما بر حسب یك توافق موقت، چین موافقت كرده است تا تراز منفی تجاری با آمریكا را جبران كند. هرچقدر در ناحیه پاسیفیك اوضاع به سود آمریكا شده، در این سوی آتلانتیك داستان برای واشنگتن خوب پیش نمی‌رود. ژان كلود یونكر، رئیس كمیسیون اتحادیه اروپا در واكنش به اعمال تعرفه‌های گمركی بر واردات فولاد و آلومینیوم این اقدام را غیرقابل قبول خواند و اعلام كرد كه اعضای این اتحادیه به‌زودی درباره اقدامات متقابل علیه آن تصمیم‌گیری خواهند كرد.

روزنامه گاردین هم می‌نویسد: آمریكا و متحدان سنتی‌اش در آستانه یك جنگ تمام عیار تجاری هستند. در این میان كانادا و مكزیك نیز به صف اروپایی‌ها پیوسته‌اند. به اعتقاد برخی، مهم‌ترین شكاف به‌وجود آمده در ارتباط آمریكا با كشورهای اروپایی از زمان لغو معاهده برجام از سوی آمریكا كلید خورده است. مجله فارن پالیسی در گزارشی نوشت: متحدان آمریكا از اینكه واشنگتن یكجانبه از معاهده‌ای چندجانبه بیرون آمده بسیار نگران هستند. چرا كه به اعتقاد آنها، ترامپ نه تنها تصمیم گرفت از این معاهده بیرون بیاید، بلكه تصمیم گرفته است اروپایی‌ها را در صورت همكاری با ایران نیز تنبیه كند. همچنین واشنگتن با افزایش تعرفه‌های تجاری جنگ با بروكسل را علنی‌تر كرده است. ترامپ درحالی‌كه جنگ تجاری با اتحادیه اروپا آغاز كرده، قصد دارد تا از تحریم‌ها به‌عنوان سلاح خود علیه كشورهای اروپایی استفاده كند. اروپا نیز در برخورد با‌ آمریكا باید یك تصمیم سخت و دشوار بگیرد؛ اگر آنها قصد دفاع از حق و حقوق خود را داشته باشند، باید صابون تخریب روابط تجاری ترنس آتلانتیك را نیز به تن خود بمالند. فارن پالیسی در ادامه می‌نویسد: آمریكا قصد دارد تا بیش از پیش حق تصمیم‌گیری را از اروپایی‌ها بستاند. به‌عنوان مثال، سفیر تازه آمریكا در آلمان در توییتی به شركت‌های آلمانی هشدار داده است در صورتی كه قصد معامله با ایران را داشته باشند باید منتظر مجازات‌های سنگین باشند. این توییت اما با واكنش تند وزیر خارجه آلمان و وزیر اقتصاد فرانسه روبه‌رو می‌شود. این دو گفته‌اند بالاترین تضمین‌ها را برای شركت‌های اروپایی فراهم خواهند كرد تا درصورت همكاری با ایران كمترین آسیب متوجه‌شان شود. اروپا از اقدامات یكجانبه آمریكا به شدت نگران است. توییت روز پنج‌شنبه یونكر نیز در باب افزایش تعرفه‌های آلومینیوم و فولاد چنین مساله‌ای را گواه می‌دهد: «من به راستی نگران چنین تصمیمی هستم.» اتحادیه اروپا معتقد است كه اقدام یكجانبه آمریكا در افزایش تعرفه‌ها ناعادلانه و عجیب است و به شدت به ساختار قوانین تجارت جهانی لطمه می‌زند.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
منهای نفت