بررسیها از كارنامه 7 ساله هدفمندی یارانهها از سال 89 تا 95 كه انحراف قابلتوجهی هم در بخش منابع و هم در بخش مصارف روی داده است، خبر میدهد و حاكی از انحراف دوبله در بخش منابع و مصارف است."منهای نفت" بررسی می كند.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ گزارش كمیسیون برنامه و بودجه از عملكرد هدفمندی یارانهها از سال 1389 تا 1395 حاكی از انحراف دوبله در بخش منابع و مصارف است. بررسیها از كارنامه 7 ساله هدفمندی یارانهها از سال 89 تا 95 كه انحراف قابلتوجهی هم در بخش منابع و هم در بخش مصارف روی داده است، خبر میدهد. این بررسیها نشان میدهد عدم تامین منابع هدفمندی یارانهها بهدلیل تعدیل نكردن قیمتهای انرژی متناسب طی سالهای اخیر باعث شده كه 4/ 24 درصد منابع از بودجه و 5 درصد از بانك مركزی و صندوق توسعه ملی تخصیص یابد.
همچنین بخش قابلتوجهی از بدهی سازمان به بانك مركزی و صندوق توسعه ملی تسویه نشده است. در بخش مصارف نیز درحالی كه قرار بود، 30 درصد مصارف در بخش كمك به تولید و 20 درصد بابت افزایش هزینههای دولت مصرف شود، عملا كمتر از یكدرصد به تولید تخصیص یافته و بیش از 93درصد از منابع صرف هزینههای یارانه نقدی شده است. گزارش كمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات درخصوص عملكرد قانون هدفمندی یارانهها در سالهای 1389 تا 1395 منتشر شده است. این گزارش در مقدمه اشاره كرده است كه بررسی روند اجرای قانون در سالهای 1390 تا 1395 نشان میدهد كه به رغم اینكه در قانون هدفمند كردن یارانهها نحوه كسب منابع و محل مصرف آن پیش بینی شده، اما هر سال با تصویب قوانین بودجه سنواتی، توزیع منابع و نسبتهای اولیه به فراموشی سپرده است.
در اجرای این قانون مقرر شد مبالغ حاصل از اصلاح قیمتها و ردیفهای یارانهای مندرج در قوانین بودجه سنواتی در اختیار سازمان هدفمندسازی یارانهها قرار گیرد، كه 50 درصد صرف یارانه نقدی و غیر نقدی و نظام جامع تامین اجتماعی، 30 درصد كمك به تولید و افزایش بهرهوری واحدهای تولیدی و بهینهسازی مصرف انرژی و 20 درصد بابت افزایش هزینههای دولت شود. گزارش منابع و مصارف ناشی از اجرای هدفمند كردن یارانهها از سال 1389 تا 1395، در چهار بخش، منابع حاصل از اجرای قانون، عملكرد مصارف در سازمان هدفمندسازی یارانه ها، جمعیت دریافتكننده یارانه نقدی و اشكالات و نواقص منتشر شده است.
انتهای پیام/