منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

ركود جهانی تكـرار ركـود بـزرگ

پنج‌شنبه‌‌ی هفته‌ی گذشته دونالدترامپ در جدیدترین اقدام خود در دوئل تعرفه‌ای با چین، پیشنهاد افزایش تعرفه‌ی بیش از 100 میلیارد دلار از واردات كالاهای چینی را به نماینده‌ی تجاری امریكا ارائه كرد.

1397/01/18
|
16:52
|

صحبت در مورد تعرفه‌ها، به مثابه‌ی گسترش خطر جنگ‌تجاری است، امری كه این روزها در رابطه‌ی تجاری دو غول اقتصادی دنیا مشاهده می‌شود. براساس آمارهای «موسسه‌ی اقتصاد بین‌الملل پترسون»، در سال 2017 كل واردات امریكا از چین 506 میلیارد دلار و كل صادرات این كشور به چین 130میلیارد دلار بوده است. بر این اساس، فهرستی كه امریكایی‌ها روز سه‌شنبه اعلام كردند – افزایش تعرفه‌ی 1300 كالای وارداتی از چین – معادل 46 میلیارد دلار از واردات این كشور از چین در سال 2017 است (9 درصد از كل واردات امریكا به چین). با در نظر گرفتن جدیدترین ادعای ترامپ مبنی بر هدف قرار دادن 100 میلیارد دلار از واردات چین این رقم به 146 میلیارد دلار می‌رسد (29 درصد از كل‌واردات امریكا از چین). اقدام تلافی‌جویانه‌ی چین نیز مبنی بر هدف قرار دادن 50میلیارد دلار از واردات كالاهای تولید امریكا (اقدام روز چهارشنبه) معادل 38 درصد از كل واردات این كشور از امریكا در سال 2017 است. به گزارش نشریه‌ی انگلیسی «اكونومیست»، فهرست‌هایی كه هر دو كشور منتشر كرده‌اند فعلا فراتر از تهدید نیستند. طی دو ماه آینده فهرست امریكایی‌ها برای همفكری همگانی ارائه خواهد شد (هیچ زمان اجرایی برای افزایش تعرفه‌ها وجود ندارد). از طرفی چین اعلام كرده‌است منتظر حركت بعدی امریكا خواهد ماند. بنابراین می‌توان امیدوار بود دو طرف در موضوع جنگ تجاری و افزایش تعرفه‌ها به توافق برسند. افزایش تعرفه‌ها ممكن است به‌واسطه توافق چین مبنی بر خرید بیشتر كالاهای امریكایی، اجرایی نشود.

اوایل اسفند سال گذشته دونالد ترامپ با فرمان وضع تعرفه 25 درصدی بر واردات فولاد و تعرفه 10 درصدی بر آلومینیوم، جنگ تجاری را به‌صورت فراگیر آغاز و به‌نوعی جبهه دوم را فعال كرد. جبهه‌ی اول با اتهامات ارزی علیه چین شكل گرفت. پیش از آن نیز دونالد ترامپ با وضع تعرفه بر واردات پنل‌های خورشیدی و ماشین‌های لباسشویی، تنها چین را به‌عنوان بزرگ‌ترین صادركننده این اقلام به امریكا هدف قرار داده بود. مقامات كشورهایی غیر از چین به شدت مواضع تندی علیه این اقدام ترامپ اتخاذ كردند. به‌دنبال این واكنش‌های منفی سوم فروردین ترامپ به‌طور موقت تا اول ماه مه (یازدهم اردیبهشت) اتحادیه‌ی اروپا و همچنین 6 كشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، كره‌جنوبی، كانادا و مكزیك را از اعمال تعرفه‌های بالاتر واردات فولاد و آلومینیوم به امریكا معاف كرد. چینی‌ها نیز در تلافی افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از سوی دولت ترامپ و مستثنا كردن چین از فهرست كشورهای معاف از این افزایش، یكشنبه هفته‌ی گذشته تصمیم به افزایش تعرفه واردات 128 كالای تولید امریكا گرفتند. پس از این اقدام دولت چین بود كه روز سه‌شنبه دولت ترامپ اعلام كرد تعرفه‌ی واردات 1300 قلم كالای تولید چین را افزایش خواهد داد.

دسترسی سریع
منهای نفت