منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

استاندارد زور سازمان ملی استاندارد به خودروسازان می‌رسد؟

الزام ارتقای استانداردهای 85گانه خودرو و اظهار نظرهای مطرح شده از سوی متولیان این بخش مبنی بر اجرایی نشدن این استانداردها به دلیل سختگیرانه بودن آنها حالاسازمان ملی استاندارد تا چه میزان در اجرای دستورالعمل‌ها و مصوبات اختیار عمل دارد.

1396/12/26
|
10:10
|

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛الزام ارتقای استانداردهای 85گانه خودرو تا ابتدای دی‌ماه سال آینده و اظهار نظرهای مطرح شده از سوی متولیان این بخش مبنی بر اجرایی نشدن این استانداردها به دلیل سختگیرانه بودن آنها این سوال را به وجود آورده كه سازمان ملی استاندارد به عنوان متولی این بخش تا چه میزان در اجرای دستورالعمل‌ها و مصوبات اختیار عمل دارد.

سوالی كه رئیس سازمان ملی استاندارد در پاسخ به آن به قانون جدید (قانون جامع ملی استاندارد) مصوب مجلس اشاره می‌كند و معتقد است كه این قانون اختیارات سازمان را در اجرای دستورالعمل ها افزایش داده و سازمان ملی استاندارد در اجرای دستورالعمل ها به هیچ وجه با تولیدكنندگان یا واردكنندگان مماشات نخواهد كرد.

پیش از این همواره با تدوین دستورالعمل جدید به‌خصوص دستورالعمل‌های سخت‌گیرانه این شائبه در اذهان به وجود می‌آمد كه تولیدكنندگان با رایزنی و اعمال فشار بر سازمان ملی استاندارد ایران از اجرایی كردن دستورالعمل جدید شانه خالی خواهند كرد، شائبه ای كه «نیره پیروزبخت» ضمن رد آن بر این نكته تاكید می كند كه این سازمان از سوی هیچ یك از سه قوه (مجریه، مقننه و قضائیه) تحت فشار برای عدم اجرای دستورالعمل‌ها قرار ندارد و در این خصوص از اختیار تام برخوردار است. رئیس سازمان ملی استاندارد ایمنی و سلامت مردم را خط قرمز این سازمان خوانده و بر این نكته تاكید دارد كه این سازمان به هیچ عنوان نمی‌گذارد در این خصوص خللی وارد شود. در گفت‌وگو با رئیس سازمان ملی استاندارد در كنار میزان اختیار عمل این سازمان در اجرای استانداردهای مصوب، در خصوص چگونگی تدوین استانداردهای تطبیقی برای تسهیل روند صادرات و چگونگی تعیین تكلیف اموال تملیكی گفت‌وگویی داشتیم كه در ادامه می‌خوانید.
میزان اختیار سازمان ملی استاندارد در اجرای دستورالعمل‌ها و مصوبات معمولا با ابلاغ دستورالعمل‌هایی كه گاهی سختگیرانه نیز هستند، زیر سوال می‌رود. اینجاست كه این سوال مطرح می‌شود كه این سازمان با توجه به وظیفه‌ای كه دارد، تا چه اندازه می‌تواند به‌منظور ارتقای سطح كیفی و ایمنی در اجرای دستورالعمل‌ها با دست باز عمل كند؟

با توجه به قانون جدید (قانون جامع ملی استاندارد) اختیارات سازمان نسبت به گذشته بیشتر شده و در حال حاضر سازمان ملی استاندارد با فراغ بال بیشتری در خصوص اجرای دستورالعمل‌ها ورود می‌كند. اما اینكه گفته می‌شود سازمان ملی استاندارد در اجرای دستورالعمل‌ها مماشات می‌كند یا كوتاه می‌آید، صحت ندارد، بلكه در برخی مواقع و به صورت تعامل بین دستگاه‌ها بوده كه به نفع مردم برخی از تغییرات صورت گرفته است، اما اینكه تا چه میزان برای توقف یا تاخیر در اجرای دستورالعمل‌ها تحت فشار بوده‌ایم، باید بگویم در سال‌های اخیر فشاری از سوی سه قوه نداشتیم، هرچند در برخی مواقع تولیدكنندگان به‌ویژه واردكنندگان به‌دلیل اینكه استاندارد را به چشم یك مانع می‌ببینند، سعی می‌كنند با اعمال فشار غیرمنطقی در اجرای دستورالعمل‌ها خلل ایجاد كنند، اما سازمان ملی استاندارد در مقابل فشارهای غیرمنطقی تاكنون كوتاه نیامده است.

"منهای نفت" بررسی كرده است.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
منهای نفت