گزارش دیماه بانك مركزی از وضعیت بودجه عمومی، رفتار نسبتا آزاد دولت در داراییهای مالی را خبر میدهد. براساس این گزارش، دولت در واگذاری و تملك داراییهای مالی، مقید به بودجه نبوده و بیش از رقم مصوب بودجه، اوراق منتشر كرده است.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ گزارش دیماه بانك مركزی از وضعیت بودجه عمومی، رفتار نسبتا آزاد دولت در داراییهای مالی را خبر میدهد. براساس این گزارش، دولت در واگذاری و تملك داراییهای مالی، مقید به بودجه نبوده و بیش از رقم مصوب بودجه، اوراق منتشر كرده است. اما در بخشهای دیگر ورودی و خروجی پول، دولت دچار یك تنگنا بوده و از رقم مصوب عقب مانده است. دیگر نتایج این گزارش نشان میدهد بیشترین تنگنا در خروجی پولهای دولتی و متعلق به پرداختهای عمرانی بوده كه نصف رقم مصوب در عمل محقق شده است.
آمارهای بانك مركزی از سبقت عملكردی اوراق مالی نسبت به ارقام مصوب حكایت دارد. دولت در 10 ماه ابتدایی سالجاری، 33 درصد بیشتر از رقم مصوب در بودجه اوراق مالی منتشر كرده است. از طرفی در تملك داراییهای مالی نیز نسبت به رقم پیشبینی شده در بودجه، پیشروی 50 درصدی دیده میشود. اما داراییهای مالی تنها بخشی بوده كه دست دولت در آن باز بوده و آزادی عمل زیادی داشته است. در دیگر اقلام منابع و مخارج، دولت نسبت به رقم مصوب بودجه دچار عقبماندگی است. بیشترین عقبماندگی در این بین متعلق به پرداختهای عمرانی است كه تنها 50 درصد از رقم موجود در قانون، محقق شده است.
میزان تحقق منابع
منابع حاصل برای دولت از سه قسم بهدست میآید؛ «درآمدها»، «واگذاری داراییهای سرمایهای» و «واگذاری داراییهای مالی». عمده درآمدهای دولت را درآمدهای مالیاتی تشكیل میدهد. واگذاری داراییهای سرمایهای نیز به زبان سادهتر درآمدهای حاصل از فروش نفت و فرآوردههای آن است. داراییهای مالی نیز اوراقی است كه دولت در طول سال منتشر كرده است.
بیشترین منابع حاصل برای دولت تا پایان دیماه از درآمدها بهدست آمده است. مجموع درآمدهای دولت تا پایان دهمین ماه سال، حدود 110 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. درحالیكه طبق قانون مصوب بودجه دولت باید در این مدت از سال، 146 هزار میلیارد تومان درآمد كسب میكرد. در نتیجه یك عقب ماندگی 25 درصدی در عملكرد به جا مانده است. از زاویه دیگر نیز كل درآمدهای دولت در سالجاری طبق مصوب بودجه باید 4/ 116 هزار میلیارد تومان باشد، اما با گذشت بیش از 80 درصد از سال، كمتر از 70 درصد درآمدها محقق شده و مابقی باید در دو ماهه باقی مانده جبران شود. درآمدهای دولت خود به دو بخش «درآمدهای مالیاتی» و «سایر درآمدها» تقسیم میشود.
"منهای نفت" بررسی می كند.
انتهای پیام/