منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

اقتصاد ایران سمت‌و‌سوی بازارها در سال 97 بررسی می‌شود

آینده برجام و روندهای اقتصاد كلان. شناخت سناریوهای پیش‌رو ذیل عدم‌قطعیت‌های سال آینده می‌تواند به شناخت عمیق‌تر از سمت‌و‌سوی بازارها كمسال 1396 روزهای پایانی خود را در حالی سپری می‌كند.حالا سمت‌و‌سوی بازارها در سال 97 چگونه است؟

1396/11/25
|
12:14
|

به گزارش گروه چندرسانه ای رادیو جوان؛ آینده برجام و روندهای اقتصاد كلان. شناخت سناریوهای پیش‌رو ذیل عدم‌قطعیت‌های سال آینده می‌تواند به شناخت عمیق‌تر از سمت‌و‌سوی بازارها كمك كند. همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال 97» هشتم اسفندماه با این هدف برگزار می‌شود و در آن كارشناسان با بررسی سناریوهای پیش‌روی اقتصاد كلان و روندهای سیاسی به تحلیل بازارهای سرمایه، مسكن، ارز و... می‌پردازند. در این همایش علاوه‌بر تحلیل بازارهای سنتی، حوزه‌های جدید مثل ارزهای دیجیتال نیز به بحث گذاشته می‌شود.

سال 1396 روزهای پایانی خود را در حالی سپری می‌كند كه همچنان دو نااطمینانی بر فضای اقتصاد كشور سایه افكنده و به‌نظر می‌رسد این فضا در سال آینده نیز تداوم خواهد داشت. یكی از این نااطمینانی‌ها نگرانی است كه در پی موضع‌گیری ترامپ با برجام ایجاد شده است. از این منظر دو سناریو محتمل است. نخست اینكه در یك سناریوی بدبینانه ترامپ لغو تحریم‌های برجام را اجرایی نكرده و به اصطلاح از این توافق‌نامه خارج شود.

سناریوی دوم این است كه او برجام را تمدید كرده، اما تحریم‌های دیگری را بر ضد ایران برقرار كند. هر كدام از این رویدادها می‌تواند پیش‌بینی‌های موجود از وضعیت اقتصادی كشور را با تغییراتی مواجه كند. آنالیز سناریو‌های محتمل براساس رفتار ترامپ، به واضح شدن میدان دید فعالان اقتصادی كمك خواهد كرد. نااطمینانی دومی كه در مورد اقتصاد كشور در سال آینده وجود دارد، وضعیت متغیرهای كلان اقتصادی مانند رشد اقتصادی، نرخ تورم، نرخ ارز و... است. عدم‌اطمینان به وضعیت آتی متغیرهای كلان اقتصادی شامل تورم، نرخ ارز حقیقی، رابطه مبادله، قیمت نسبی كالاهای سرمایه‌ای و رشد تولید ناخالص داخلی، پدیده‌ای‌ است كه معمولا با نگاه به تغییرات احتمالی آتی، شوك‌های ناشی از این تغییرات و عمق اثر هر یك از این شوك‌ها بر بدنه اقتصاد بروز می‌كند و به‌طور مستقیم بر تصمیمات بازیگران درگیر با بدنه اقتصاد اثرگذار خواهد بود.

از سوی دیگر یكی دیگر از متغیرهای مهم اقتصاد هر كشور، رشد اقتصادی آن است. تمركز بر موضوع رشد اقتصادی از این جهت اهمیت دارد كه ملاك رونق یا ركود هر كشور و ایجاد ظرفیت‌های اقتصادی، از مسیر ارزیابی رشد اقتصادی می‌گذرد. فعالان اقتصادی با در نظر گرفتن عوامل اثرگذار بر رشد اقتصادی در سال‌های گذشته به همراه تحلیل شرایط حال، می‌توانند چشم‌اندازی از وضعیت كشور در سال‌های آتی به‌دست آورند. پیش‌بینی رشد اقتصادی می‌تواند نقشه راهی برای یافتن فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی فراهم آورد كه راهنمای فعالان اقتصادی در سال آینده باشد. یكی دیگر از متغیرهای كلان اقتصادی كه تكمیل‌كننده پازل نقشه راه سال آتی است، بررسی روند تورم كشور در سال‌جاری و پیش‌بینی آن در سال 97 خواهد بود. پیش‌بینی نرخ تورم در تصمیم‌گیری فعالان اقتصادی برای پس‌انداز یا سرمایه‌گذاری موثر خواهد بود.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
منهای نفت