معاون اول رئیسجمهور از سیاست محیطی و درونبخشی به عنوان چرخه رونقساز برای بنگاههای اقتصادی یاد كرد
اسحاق جهانگیری سیاستهای محیطی را در چهار دستهی «سیاست خارجی»، «سیاست فرهنگی»، «سیاست اقتصاد كلان» و «سیاست صنعتی» طبقهبندی كرد كه نوع عملكرد دولت در هر كدام از آنها عامل تعیینكننده در موفقیت و شكست بنگاههاست. به باور جهانگیری اگر به درجهای از آگاهی در ادارهی كشور برسیم كه فقط مدیران سیاسی با آمدورفت دولتها تعویض شوند و مدیران فنی باقی بمانند، اتفاق خوبی برای اقتصاد رخ خواهد داد.
مجموع سیاستهای محیطی و درونبخشی در راستای قرار گرفتن صنعتی شدن و رونق بنگاههای ایران از سوی معاون اول رئیسجمهوری تشریح شد. براساس ارزیابیهای صورت گرفته مجموع عوامل محیطی در چهار بخش «سیاست خارجی»، «سیاست فرهنگی»، «سیاستهای اقتصاد كلان» و «سیاستهای صنعتی» گنجانده میشوند و از «سیاستهای داخلی بنگاهها» نیز بهعنوان سیاست درون بخشی یاد میشود كه نقش مهم و تعیینكننده برای توسعه اقتصادی و صنعتی كشور ایفا میكنند و با توجه به اوضاع حاكم در بخش صنعتی میتوان گفت رشد این بخش به آنها گره خورده است. معاون اول رئیسجمهوری روز گذشته با تشریح الزامات و اقدامات دولت و فعالان صنعتی چرخه رونقساز برای بنگاهها را اعلام كرد. سیاست خارجی یكی از عواملی است كه همواره از آن بهعنوان عامل تعیینكننده بر بنگاهها یاد میشود؛ در این خصوص اسحاق جهانگیری با اشاره به اینكه این سیاست بهعنوان یكی از عوامل محیطی اثرگذار بر بنگاه اقتصادی یاد میشود، میگوید: در صورتی كه بنگاههای ما میخواهند برای توسعه از دنیا پول بگیرند و كالایشان را در بازارهای بینالمللی عرضه كنند و فناوریهای جدید را بهدست آورند، نیازمند سیاست خارجی هستند كه منحصرا در اختیار دولتهاست، اما عامل تعیینكننده در حركت بنگاههای اقتصادی است. در این خصوص نیز در دولت همهی تلاش خود را بهكار بردیم تا سیاست خارجی پیش برنده و حامی حركت بنگاههای اقتصادی باشد. بهطوری كه در شروع كار دولت ما حتی یك دلار خط فاینانس در كشور نداشتیم، اما امروز بیش از 30 میلیارد دلار فاینانس توافق شده بین بانكی امضا شده است كه برای 12 میلیارد دلار آن طرح نهایی و ال سی باز شده و در مرحلهی آغاز عملیات اجرایی قرار گرفته است.
در مراسم بهرهبرداری از طرحهای فولادی و نیروگاهی چادرملو، جهانگیری این نكته را نیز مدنظر قرار داد كه هم اكنون در دنیا با یك خط و امضای وزیر اقتصاد كشور خط فاینانس به كشور اختصاص مییابد، گفت: البته رئیسجمهوری امریكا مدعی است ایران پس از برجام 150 میلیارد دلار بهدست آورده كه این ادعا حرف نادرستی است كه از سوی او بارها تكرار شده است. از سیاستهای فرهنگی نیز معاون اول رئیسجمهوری بهعنوان یكی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر فعل و انفعالات اقتصادی و بنگاههای اقتصادی یاد كرد و در این خصوص گفت: اینكه در فرهنگ ما سرمایهگذاری امری مثبت تلقی میشود و به سرمایهگذاران احترام گذاشته شود موضوع مهمی است، اما متاسفانه برخی از افراد كه مدعی شغل هستند و دولت را در این زمینه به كم كاری متهم میكنند، هنگامی كه تریبون در اختیارشان قرار میگیرد با شلیك به هدف، كاری میكنند كه كسی به دنبال سرمایهگذاری نرود. این در حالی است كه سرمایهگذار باید احساس امنیت كند و نباید هر كس به هر بهانهای بتواند امنیت كار او را به مخاطره اندازد.