منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

وضعیت صنعت كشور سه نمای صنعتی بازار كار

بررسی سه نمای بخش صنعت از بازار كار در نیمه‌ی نخست امسال، بیان‌كننده‌ی رشد بیش از 16 درصدی اشتغال ایجاد شده در این دوره‌ی زمانی است.

1396/09/11
|
14:15
|

بررسی سه نمای بخش صنعت از بازار كار در نیمه‌ی نخست امسال، بیان‌كننده‌ی رشد بیش از 16 درصدی اشتغال ایجاد شده در این دوره‌ی زمانی است. رشدی كه باتوجه به آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌توان آن را به طرح‌های توسعه‌ای (پروانه بهره‌برداری توسعه‌ای برای توسعه واحد فعال صنعتی صادر می‌شود) نسبت داد. چون این بخش در این دوره‌ی زمانی و نسبت به مدت مشابه سال قبل توانسته رشد ایجاد اشتغال ثبت كند.

سه نمای صنعتی بازار كار

آمار اعلام شده درحالی است كه طرح‌های ایجادی (پروانه بهره‌برداری ایجادی برای راه‌اندازی واحدهای جدید صنعتی صادر می‌شود) سهمی در رشد اشتغال در نیمه‌ی نخست امسال‌ نداشته‌اند و اشتغال ایجاد شده به واسطه‌ی این بخش در نیمه نخست امسال‌ منفی بوده است. براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت سهم طرح‌های توسعه‌ای در ایجاد اشتغال 18 هزار و 957 نفر بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد بیش از 66 درصدی داشته است، اما سهم طرح‌های ایجادی از سبد اشتغال كشور 25هزار و 762 نفر بوده كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افتی حدود 5 درصدی را ثبت كرده است. در گزارشی كه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام كرده وضعیت اشتغال‌زایی كشور در سه نمای «رشته‌های صنعتی، استان‌ها و واحدهای ایجاد و توسعه‌ای» بررسی شده است.

تركیب اشتغال صنعتی در نیمه‌ی نخست امسال برای 27گروه صنعتی ارزیابی شده و براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی 44 هزار و 719 (نفر) شغل در كشور ایجاد شده است؛ آماری كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از رشدی بیش از 16درصدی حكایت دارد.

رفع مشكل بیكاری و ایجاد اشتغال را می‌توان یكی از اولویت‌های همه‌ی دولت‌ها دانست. اولویتی كه برای آن برنامه‌های مختلفی تاكنون در نظر گرفته شده است و دولت دوازدهم نیز از این قاعده مستثنا نبوده؛ برنامه‌هایی كه هم اكنون به بار نشسته و با نگاهی به آمار نیمه‌ی نخست امسال می‌توان گفت شاهد مثبت شدن روند برنامه‌های ایجاد اشتغال در كشور بوده‌ایم. بازگرداندن رونق به صنایع كوچك و متوسط یكی از راهكارهای ایجاد اشتغال محسوب می‌شود كه دولت یازدهم از طرق مختلف بازگرداندن رونق به این بخش را در دستوركار قرار داد و دولت دوازدهم نیز بر آن اهتمام ورزید و این امر موجب شد با بازگشت رونق به این بخش، شاهد رشد اشتغال ایجاد شده در كشور باشیم.

صنایع پیشتاز در اخذ جواز

براساس آمار اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی «محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌ها، ساخت مواد و محصولات شیمیایی، ساخت فلزات اساسی، ساخت محصولات از لاستیك و پلاستیك و ساخت سایر محصولات كانی غیرفلزی، بیشترین اشتغال‌زایی در نیمه‌ی نخست امسال را به خود اختصاص داده‌اند. آمار اعلام شده حكایت از آن دارد كه گروه «محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌» در این مدت بیشترین اشتغال‌زایی را به خود اختصاص داده است. براساس آمار اعلام شده در مدت زمان مورد بررسی 6871 (نفر) شغل به واسطه‌ی این گروه در كشور ایجاد شده است. «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» نیز در این مدت در مجموع موفق به 5996 (نفر) شغل در كشور شده و از این طریق در رده دوم صنایع اشتغال‌زا در كشور قرار گرفته است. اما ساخت «فلزات اساسی» نیز در این مدت موفق به ایجاد 5148 (نفر) شغل در كشور شده و سهم «ساخت محصولات از لاستیك و پلاستیك» نیز در این مدت برابر با 4451 (نفر) شغل بوده است. اما پنجمین گروه اشتغال‌زا از میان صنایع مورد بررسی، به گروه ساخت «سایر محصولات كانی غیرفلزی» اختصاص داشته، این گروه در نیمه‌ی نخست امسال موفق به ایجاد 3456 (نفر) شغل در كشور شده است.

از سوی دیگر براساس آمار این وزارتخانه در مدت زمان مورد بررسی، بیشترین تمركز اشتغال‌زایی به‌ترتیب در استان‌های «اصفهان، تهران، البرز، آذربایجان شرقی و قزوین» صورت گرفته است. براساس آمار اعلام شده در مدت زمان بررسی استان اصفهان با ایجاد 4213 (نفر) شغل توانست بیشترین سهم را در ایجاد اشتغال در میان سایر استان‌های كشور به خود اختصاص دهد. اشتغال ایجاد شده در این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی حدود 15 درصدی داشته است. از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده از سوی این وزارتخانه، استان تهران نیز با ایجاد 3792 (نفر) شغل در جایگاه دوم قرار گرفته است؛ این در حالی است كه این میزان شغل ایجاد شده نسبت به سال گذشته افت بیش از 7 درصدی را تجربه كرده است. اما استان البرز نیز در مدت زمان مذكور موفق به ایجاد 3663 (نفر) شغل در كشور شده و از این طریق توانسته در جایگاه سوم استان‌های اشتغال‌زا قرار گیرد؛ اما این استان نیز در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افتی نزدیك به 16 درصدی در ایجاد اشتغال داشته است.

چهارمین استان اشتغال‌زا نیز در مدت زمان مورد بررسی به استان آذربایجان شرقی با ایجاد 3110(نفر) شغل اختصاص داشته است. این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل توانسته رشد بیش از 36 درصدی را در كارنامه خود ثبت كند. استان قزوین نیز در نیمه نخست سال جاری با ایجاد 2755 (نفر) شغل توانسته در جایگاه پنجم در میان استان‌های اشتغال‌زا قرار گیرد. این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نزدیك به 62 درصدی را در اشتغال‌زایی ثبت كرده است.
وضعیت مناطق آزاد

از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده در نیمه‌ی نخست امسال، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز موفق به ایجاد 2069 (نفر) شغل در كشور شده‌اند و از این طریق نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 109 درصدی را تجربه كرده‌اند. براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت از میان 6 منطقه آزاد و تنها منطقه ویژه اقتصادی فعال در كشور، اگرچه در مقایسه با سایر استان‌های كشور شاهد ایجاد اشتغال چشمگیری نبوده‌ایم، اما رفع چالش‌های این مناطق نیز موجب شد تا در مدت زمان مورد بررسی نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، شاهد رشد چشمگیری در ایجاد اشتغال باشیم. آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان‌كننده‌ی آن است كه در مدت زمان مورد بررسی «منطقه آزاد ارس»، «منطقه آزاد چابهار» و «منطقه آزاد انزلی» بیشترین اشتغال‌زایی را به خود اختصاص داده‌اند. براساس آمار اعلام شده سهم «منطقه آزاد ارس» از اشتغال ایجاد شده برابر با 398 (نفر) شغل بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد نزدیك به 211درصدی داشته است. اشتغال ایجاد شده از سوی «منطقه آزاد چابهار» نیز برابر با 286 (نفر) بوده كه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشد حدود 1807درصدی را ثبت كرده است. همچنین اشتغال ایجاد شده در «منطقه‌ی آزاد انزلی» نیز برابر با 274 (نفر) شغل بوده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل، افت حدود 24 درصدی را تجربه كرده است. اما «منطقه ویژه اقتصادی» نیز در این مدت با ایجاد 563 (نفر) شغل توانست نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد بیش از 436 نفری را در كشور ایجاد كند.

دسترسی سریع
منهای نفت