روز سهشنبه، سكه تمام بهار آزادی تا 6 قدمی مرز یك میلیون و 300 هزار تومان عقب رفت. نزول اونس در بازارهای جهانی و تصور اشباع خرید سكه در بازار دو عاملی بود كه قیمت این فلز گرانبها را تحت فشار قرار داد."منهای نفت" بررسی می كند.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛بخشی از فعالان اعتقاد داشتند همزمان با نوسانات ارزی هفته گذشته، خریدهای سنگینی در بازار سكه صورت گرفت؛ عاملی كه میتواند معاملهگران را با اشباع خرید مواجه كرده باشد. روز سهشنبه، دلار نیز روند نسبتا باثبات خود را ادامه داد تا بدینترتیب مانع كاهش قیمت سكه شود.
در چهارمین روز هفته، سكه تمامبهار آزادی به ابتدای كانال یك میلیون و 300 هزار تومان نزدیك و دلار به محدوده 4 هزار و 10 تومان وارد شد. روز سهشنبه، سكه 7 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای یك میلیون و 306 هزار تومان رسید.برخلاف رشد این فلز گرانبها، شاخص ارزی 5 تومان افزایش قیمت را تجربه كرد و به بهای 4 هزار و 14 تومان رسید.
به گفته فعالان، افت بهای اونس در بازارهای جهانی به زیر مرز هزار و 300 دلار و شكسته شدن نقطه یك میلیون و 310 هزار تومان؛ دو عاملی بودند كه قیمت فلز گرانبهای داخلی را تحتفشار قرار دادند. برخی معاملهگران اعتقاد داشتند، با شكست كانال یك میلیون و 310 هزار تومان، نمودارهای فنی احتمال افت بیشتر فلز گرانبهای داخلی را نشان میدهند. افزون بر این، به گفته گروهی از بازیگران بازار، زمانی كه قیمت دلار با نوسانات هیجانی مواجه شد، خریدهای سنگینی همزمان در بازار سكه صورت گرفت كه منجر به ورود آن به كانال یك میلیون و 300 هزار تومان شد.
به این ترتیب، از نظر آنها، هماكنون سكه علاوهبر فشار اونس تحتتاثیر اشباع خریدهای سنگین قرار دارد و در صورت عرضه بخشی از این خریدها احتمال افت بیشتر وجود دارد. این بازیگران، از احتمال افت سكه تا میانه كانال یك میلیون و 290 هزار تومان سخن گفتهاند؛ در این شرایط، تنها تحریك عوامل بنیادی مانند افزایش اونس و دلار میتواند منجر به حمایت از سكه شود. تحلیلگران اعتقاد داشتند بهای اونس در هفتهجاری افزایشی خواهد شد، هر چند كه تا روز دوم هفته بازارهای جهانی نشانه صعودی خاصی در بازار مشاهده نشد.در مورد بازار ارز نیز بیشتر معاملهگران در انتظار بالا رفتن نوسانات تا انتهای هفته نیستند، این در حالی است كه در معاملات فردایی تحركات افزایشی تا حدی مشاهده شده است. در این شرایط میتوان گفت در صورتی كه وضعیت اونس و دلار تغییری نكند، حفظ مدار یك میلیون و 300 هزار تومان برای بازار بسیار دشوار خواهد بود و خرید سكه با هدف سودگیری میتواند با ریسك همراه باشد.
فشار اونس بر سكه
در چهارمین روز هفته، قیمت سكه تمامبهار آزادی عمدتا تحتتاثیر افت بهای اونس در بازارهای جهانی قرار داشت. روز سهشنبه، سكه معاملات خود را با قیمت یك میلیون و 310 هزار تومان آغاز كرد كه كاهشی 3 هزار تومانی نسبت به قیمت بسته شده سومین روز هفته داشت. به گفته معاملهگران، پایین آمدن اونس از مرز روانی هزار و 300 دلار یكی از عواملی بود كه موجب شد فلز گرانبهای داخلی در مسیر كاهشی قرار بگیرد. در این میان، معاملهگران بازار اعتقاد داشتند، عدد یك میلیون و310 هزار تومان نقطه مهمی در بازار است و در صورت شكست آن قیمت با افت بیشتری مواجه خواهد شد.
سكه تمامبهار آزادی پس از افت ابتدای روز تا حدود ساعت 2 بعدازظهر نوسان خاصی نداشت و بیشتر پیرامون دو نقطه یك میلیون و 309 و یك میلیون و 310 هزار تومان در نوسان بود. با این حال، سكه سرانجام نتوانست كانال یك میلیون و 310 هزار تومان را حفظ كند و با شكست آن، قیمت در مسیر نزولی قرار گرفت.به گفته فعالان، پس از تسویه معاملات، دامنه نوسانات كاهشی بیشتر شد و سكه تمام بهسوی ابتدای كانال یك میلیون و 300 هزار تومان حركت كرد. ساعت 3 بعدازظهر رقم یك میلیون و 306 هزار تومان برای سكه به ثبت رسید كه افتی 7 هزار تومانی نسبت به قیمت بستهشده روز دوشنبه داشت. به گفته فعالان، ورود طلای جهانی در این مقطع زمانی به محدوده هزار و 280 دلار عاملی اثرگذار بر افت قیمت بود. در كنار این، مقاومت معاملهگران پس از تسویههای ساعت 2 بعدازظهر افت بیشتری كرد تا راه كاهشی هموارتر شود.
انتهای پیام/