منهای نفت هر روز از ساعت در فواصل برنامه‌ها به مدت 5 دقیقه

رادیو جوان

منهاي نفت

تاثیر كاهش سود بانكی بر اقتصاد سود "كاهشِ نرخِ سود بانكی" به‌جیب چه‌كسی می‌رود؟

بخشنامه 8 بندی بانك مركزی درباره نرخ سود، موجب شد این موضوع به بحث اول اقتصادی در طول هفته گذشته مبدل شود بنابراین برنامه""منهای نفت"" هم با بررسی هدف و سود واقعی این طرح همراه میزگرد كارشناسی خود روی آنتن خواهد رفت.

1396/06/11
|
14:59
|

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛بخشنامه 8 بندی بانك مركزی درباره نرخ سود، موجب شد این موضوع به بحث اول اقتصادی در طول هفته گذشته مبدل شود بنابراین برنامه""منهای نفت"" هم با بررسی هدف و سود واقعی این طرح همراه میزگرد كارشناسی خود روی آنتن خواهد رفت.

میزگرد «ضرورت كاهش نرخ سود بانكی در راستای حمایت از تولید و اشتغال» با حضور نماینده سیاست‌گذار، بانكداران و صاحب‌نظران اقتصادی از یك مانع ذهنی در مسیر كاهش نرخ سود رونمایی شد. به گفته قائم‌مقام بانك مركزی، ریسك‌ناپذیری جامعه و عادی شدن نرخ سود بالا، موجب ایجاد یك انتظار جمعی شده كه به شكل یك سد در مقابل پذیرش اصلاح نرخ سود عمل می‌كند. سدی كه در 2 سال اخیر نیز یكی از عواملی بوده كه سبب شده نرخ سود بانكی با وجود كاهش نرخ تورم، در سطح قبلی بماند. از همین رو، در كنار كاهش نرخ سود بانكی باید نسبت به رفع سوءتفاهم‌های موجود درخصوص این نرخ و ایجاد آمادگی ذهنی برای سپرده‌گذاران برنامه‌ریزی شود. قائم‌مقام بانك مركزی تاكید كرد باید سپرده‌گذار آگاه باشد كه كاهش نرخ سود از طریق كاهش هزینه‌های تولید، منجر به ارزانی كالا و خدمات می‌شود. در حقیقت اگرچه سپرده‌گذار قدرت خرید اسمی خود را با كاهش نرخ سود در خطر می‌بیند، اما درنهایت با كاهش سطح هزینه‌ها، قدرت خرید واقعی او ارتقا می‌یابد و در نتیجه برنده نهایی در این بحث سپرده‌گذار خواهد بود.

كارشناسان نیز در این میزگرد، كلید اصلی مشكلات سیستم بانكی را معوقات و دارایی‌های منجمد شده (یا به تعبیر او تبخیر شده) دانستند.

در بیست و هشتمین همایش بانكداری اسلامی نیز یك میزگرد تخصصی با عنوان «ضرورت كاهش نرخ سود بانكی در راستای حمایت از تولید و اشتغال» به این موضوع اختصاص یافت. میزگردی كه با حضور طرف‌های اصلی بحث همراه بود. اكبر كمیجانی، قائم مقام بانك مركزی از ناحیه سیاست‌گذار، پرویز عقیلی كرمانی و كوروش پرویزیان از سمت بانك‌ها، غلامرضا مصباحی مقدم، نماینده پیشین و محمدحسین حسین‌زاده، نماینده كنونی مجلس و عباس شاكری و پویا ناظران به‌عنوان صاحب‌نظران اقتصادی در این میزگرد حضور داشتند. دیدگاه‌های مختلف در مورد چگونگی رسیدن به هدف اصلاح نرخ سود در این میزگرد دیده می‌شد. كمیجانی در صحبت‌های خود به سوءتفاهم‌های موجود در نرخ سود پاسخ داد و بحث انتظارات را كه به‌عنوان مانعی در برابر اصلاح نرخ سود، مطرح كرد. قائم مقام بانك مركزی عادت جامعه به نرخ سود بالا را مانعی برای اصلاح سود معرفی كرد. او تاكید كرد كه مسیر اصلاح نرخ سود با یكپارچه‌سازی مجموعه‌ای از سیاست‌ها ممكن خواهد بود و تقابل سیاست‌های پولی و مالی، هدف را دور خواهد كرد. ناظران و شاكری اقدامات بنیادی‌تر را پیش از ابلاغ بخشنامه ضروری دانستند. ناظران بخشنامه بانك مركزی را اقدامی تسكینی دانست و معضل مطالبات معوق را كلید اصلی مشكلات توصیف كرد. عقیلی كرمانی نیز پیشنهاد داد تا با ایجاد یك بازار اوراق بدهی شركتی، از طریق مكانیزم عرضه و تقاضا نرخ سود اصلاح شود. «دنیای اقتصاد» در این گزارش به بررسی نظرات مختلف مطرح شده پرداخته است.


باماهمراه باشید.

انتهای پیام/



دسترسی سریع
منهای نفت