نبض شنبه تا پنج شنبه از ساعت ساعت 23:45 تا 24 به مدت 15 دقیقه

دیابت یا مرض قند در برنامه نبض یكشنبه اول مرداد ماه درباره زخم پای دیابتی صحبت میكنیم

دیابت یا مرض قند از بیماری‌های شایع و ناتوان كننده انسان است. یكی از این مشكلات زخم‌های مزمن و مقاوم به درمانی است كه معمولا در كف پای این بیماران ایجاد میشود. این عارضه را پای دیابتی هم میگویند.

1396/05/01
|
15:22
|

مشكلاتی كه برای پای افراد مبتلا به دیابت ایجاد میشود به علت دو اشكال عمده ای است كه دیابت مسبب آن است. این دو مشكل اختلالات اعصاب محیطی و كم شدن جریان خون اندام است. كف پا دورترین قسمت بدن از قلب است و نسبت به دیگر بافت های بدن خون كمی دریافت میكند. به همین علت است كه در هوای سرد اولین جایی از اندام كه سرد میشود پا است.
بیماری دیابت در بلند مدت موجب كم شدن جریان خون در همه بدن میشود ولی این مشكل در پا بیشتر از جاهای دیگر خودش را نشان میدهد. همین امر موجب میشود كه زخم هایی كه بطور مرتب در اثر آسیب های محیطی در پای همه افراد ایجاد میشوند ولی بسرعت خوب میشوند در پای این افراد خوب نشود چون بهبود زخم به مواد غذایی و اكسیژن نیاز دارد كه از راه خون به بافت ها میرسد.
میكروب ها هم زمینه را مساعد دیده و بر روی زخم ایجاد شده شروع به فعالیت كرده و عفونت ایجاد میكنند. به علت كاهش جریان خون پا گلبول های سفید هم كمتر به محل زخم رفته و دفاع ایمنی بافت كم میشود. خود بیماری دیابت هم بطور كلی دفاع ایمنی بدن را كاهش میدهد. این امر موجب گسترش عفونت در زخم و تاخیر در بهبود آن میشود.اختلالات اعصاب در پای افراد دیابتی میتواند در بلند مدت موجب فلج شدن عضلات كف پا شده و این فلجی موجب تغییر شكلی های مختلفی در پا میشود. تغییر شكل یافتن پا به نوبه خود موجب میشود در موقع راه رفتن به قسمت های خاصی از كف پا فشارهای بیشتری وارد شود و این فشارها زمینه را برای بروز زخم فشاری فراهم میكنند.

اختلالات بینایی هم كه از عوارض دیابت است میتواند به ایجاد این عارضه كمك كند. دید كم موجب میشود بیمار نتواند بخوبی جلوی پای خود را ببیند و پا را در موقعیت های نامناسب قرار میدهد كه این موضوع احتمال آسیب دیدن پا را بیشتر میكند.

تمام این موارد دست به دست هم میدهند تا موجب شوند كف پای بیمار زخم های شدید و مقاوم به درمانی پیدا كند. زخم پای دیابتی در حدود 7-5 درصد افراد مبتلا به دیابت ایجاد میشود. این زخم ها در نهایت موجب قطع عضو در 5-0.5 درصد افراد دیابتی میگردند.

گزارش این برنامه رو از درمانگاه اوزن تراپی بقیه الله (عج) خواهید شنید و امیدوتریم صحبتهای دكتر حبیبی متخصص اوزون تراپی برای شما مفید باشه.

دسترسی سریع
نبض