دكتر داوود ثنائی، متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه: هیچ نوع آنتیبیوتیكی، در هیچ كشوری، جایگاهی در دستورالعمل كشوری كرونا ندارد.
جوان كسانی هستند كه مبتلا به كرونای امیكرون شدند و میگویند ما مصرف آزیترومایسین را شروع كردیم.
دكتر داوود ثنائی، متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه، درباره آزیترومایسین و تاثیرش، در برنامه رادیویی نبض گفتگوی كرد.
دكتر ثنائی درباره زمان مصرف آزیترومایسین در دوران ابتلا به ویروس كرونا گفت: «همانطور كه در آخرین ویرایش دستورالعمل كشوری بیماری كرونا به وضوح تاكید شده است، هیچ نوع آنتیبیوتیكی، در هیچ كشوری، جایگاهی در دستورالعمل كشوری كرونا ندارد.
كرونا ویروس یك ویروس است، ما اگر بخواهیم دارویی بدهیم باید ضدویروس بدهیم در صورتی كه آزیترومایسین یك ضد باكتری است.
شما برای بیماریهای باكتریایی میتوانید از آن استفاده كنید.
متاسفانه خیلی از بیماران زمانی كه به ما مراجعه میكنند میگویند كه ما آزیترومایسین را هم شروع كردیم و متاسفانه بدتر از آن، خیلی از همكاران ما هم این كار را میكنند.
آزیترومایسین یك دلایل خاصی در عفونت كرونا ویروس دارد، كه نه در شروعش برای همگان تجویز شود و نه به صورت روتین جزء داروهای اوتیسی باشد و تجویز شود.
اگر پزشك متخصص یا عمومی كه در این حیطه كار میكند و بیماری را بلد است و بداند كه یك عفونت اضافه شوندهای بر روی كرونا ویروس وجود دارد، با صلاح دید پزشك میتواند آنتیبیوتیك را تجویز كند.
اما اینكه ما فكر كنیم آزیترومایسین خوردیم و خوب شدیم این كاملا از نظر علمی غلط است.
بیماری كرونا ویروس مخصوصا امیكرون شبیه به یك عفونت تنفسی دستگاه تنفسی فوقانی است.
یعنی در افراد واكسن زده چهار تا پنج روز طول میكشد و شدت علائم در روز دوم، سوم و یا چهارم است.
حالا فردی آزیترومایسین را در روز دوم شروع میكند، روز سوم میبیند حالش خوب شده است و فكر میكند از آزیترومایسین است.
باور كنید اصلا همچین چیزی وجود ندارد و آن سیر خود بیماری است كه كم میشود.
همچنین فردی كه در سه ماه گذشته یك دوره كوتاه آزیترومایسین یا هر آنتیبیوتیكی مصرف كند و دچار عفونت شود، وقتی كه ما بخواهیم برایش آنتیبیوتیك تجویز كنیم دیگر دستمان بسته است.
یعنی مجبوریم از آنتیبیوتیكهای بیمارستانی برای این بیمار استفاده كنیم.
برای بیماری كه هیچ خطری نداشته و فقط یك دوره آنتیبیوتیك بدون علت مصرف كرده است.
در مورد كورتیكواستروئیدها كه مردم آن را به عنوان دگزامتازون یا بتامتازون میشناسند، در اكثر بیماریهای ویروسی از جمله كرونا ویروس در چهار روز اول كه اوج تكثیر ویروس است، خواهش میكنم به هیچ عنوان چه خودسرانه و حتی همكاران عزیز ما، كورتیكواستروئیدها، دگزامتازون، بتامتازون یا طولانی اثرها یا خوراكیها را تجویز نكنند.
تجویز كورتیكواستروئیدها مثل دگزامتازون یا بتامتازون در چند روز اول بیماری كه حالا ما حداقلش را چهار روز حساب میكنیم باعث میشود كه تكثیر ویروس شدت پیدا كند.
هرچند ممكن است یك روز احساس خوشی كاذب به مریض دست بدهد، تبش قطع شود یا گلو دردش بهتر شود ولی مثل آتش زیر خاكستر با شدید شدن تكثیر ویروس ممكن است فرآیند بیماری را كاملا عوض كند و حتی به سبب تكثیر و افزایش تعداد ویروس تاثیر واكسنش كم شود و ممكن است بیماری طول بكشد یا دچار عارضه شوند.
پس خواهشا زمان بیماری آنتیبیوتیك استفاده نكنید».
برنامه نبض شنبه تا چهارشنبه ساعت 23:30 به مدت 15 دقیقه از رادیو جوان پخش میشود.
پایان پیام