برنامه دوشنبه هفتم تیر 95 به بررسی اثر روزه داری بر مبتلایان به كبد چرب می پردازد. میهمانان این برنامه عبارتند از: دكتر كورش جعفریان و سید محسن مداح متخصص تغذیه.
بسیاری از افراد به دلیل اندكی ناراحتی گوارشی از روزه گرفتن اجتناب میكنند، درحالیكه با رعایت چند نكته تغذیهای میتوان این عوارض را به حداقل خود رساند و فریضه روزه را به جا آورد. حتی روزهداری در مورد برخی بیماران نقش درمانی دارد. بهعنوانمثال افرادی كه كبد چرب دارند نهتنها میتوانند روزه بگیرند، بلكه روزهداری به سلامتشان هم كمك خواهد كرد.
بد نیست بدانید براساس آمار 70 درصد افرادی كه چاق هستند كبد چرب دارند. همچنین كبد چرب در افرادی كه دارای شكم بزرگ هستند نسبت به كسانی كه چاقی سراسری دارند، بیشتر دیده میشود و خطرناكتر است.
حالا چرا متخصصان تا این حد روی درمان (مبتنی بر كاهش وزن) كبد چرب تأكید دارند؟ در پاسخ باید گفت اگر به كبد چرب اهمیت داده نشود و افراد از شر اضافهوزن خلاص نشوند، كمكم كبدشان سفت شده و در نهایت از كار میافتد؛ بنابراین ماه رمضان برای افرادی كه كبد چرب دارند فرصت خوبی است تا علاوه بر بهرهمندی از آثار معنوی روزه بتوانند از این فرصت استفاده و وزن خود را كم كنند، چون همانطور كه اشاره شد اصل درمان كبد چرب، كاهش وزن است. پس روزه گرفتن نهتنها برای كبد چرب ضرری ندارد، بلكه خیلی هم مفید است. البته بیماران مبتلا به كبد چرب اگر روزه بگیرند و بعد از آن غذای چرب مصرف كنند، وزن آنها كاهش پیدا نخواهد كرد.