نقرس یكی از انواع بیماری های ورم مفاصل می باشد كه با درد همراه است.
نقرس در اثر افزایش اسید اوریك در خون به وجود می آید. یكی از عوامل افزایش دهنده ی اسید اوریك، دریافت زیاد مواد غذایی حاوی اسید آمینه ی "پورین" است.
اسید اوریك اضافی موجود در خون به شكل كریستال هایی در مفاصل ته نشین شده و باعث قرمزی، متورم و گرم شدن، درد و التهاب یك یا چند مفصل می گردد كه بیشتر در انگشت شست پا، پاشنه پا، قوزك پا، زانو و آرنج ظاهر می شود.
حدود 95 درصد از مردان و 5 درصد از زنان دچار نقرس می شوند. زنان قبل از یائسگی، جزو گروه درگیر با نقرس می باشند. توصیه به افراد مبتلا به نقرس:
- آب زیادی بنوشند( روزی 2 تا 3 لیتر). حتماً 1 لیوان آب، قبل از خواب بنوشند، زیرا این كار به كم شدن اسید اوریك كمك می كند.
- وزن خود را ایده آل و ثابت نگه دارند.
- اگر اضافه وزن دارند، وزن خود را كم كنند، اما برای كاهش سریع وزن نباید گرسنه بمانند یا كم خواری كنند،، زیرا كاهش سریع وزن، باعث افزایش اسید اوریك و به دنبال آن بدتر شدن نقرس می گردد. حداكثر كاهش وزن مجاز 500 گرم در هفته می باشد.
- از خوردن غذاهای پورین دار اجتناب كنند.
- از ریختن روغن زیاد در غذا جدا خودداری كنند.
گزارش این برنامه رو از مطب دكتر عباس بصیری متخصص كلیه و مجاری ادراری خواهید شنید.