در برنامه نبض سه شنبه ششم تیر درباره تعریف تغذیه صحیح صحبت میكنیم.
رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی از اصول تغذیه صحیح در جهت پیشگیری از بیماری ها و رمز سلامتی است. تحقیقات و شواهد نشان داده است كه بسیاری از بیماری های غیر واگیر نظیر دیابت، پرفشاری خون، بیماری های قلبی عروقی، چاقی، سرطان ها، نازایی، كبد چرب، چربی خون بالا دارای زمینه های تغذیه ای ناشی از تغذیه نامناسب افراد است.سوء تغذیه و كمبود ریزمغذی ها، كوتاه قدی تغذیه، لاغزی، كم وزنی كودكان و نوجوانان، مشكلاتی نظیر كم خونی، فقر آهن در افراد به ویژه زنان باردار و شیر ده از دیگر مواردی است كه به علت تغذیه نامناسب مشكلاتی برای نسل حاضر ایجاد كرده است.توصیه لازم برای پیشگیری از این بیماری ها، بهره مندی افراد از یك الگوی غذایی مناسب از ابتدای زندگی است تا ضمن پیشگیری بتوانند سلامت، شادابی و نشاط را برای خود و خانواده به ارمغان بیاورند.مصرف غذاهایی كه تاثیر گذار بر میزان قند خون، انواع چربی ها نظیر كلسترول و دیگر فاكتورهای خون، سیستم هورمونی و سوخت ساز بدن است نقش مستقیم بر سلامت دارد. فزایش مصرف غذاهای آماده، فوری و به قولی فست فودها در جامعه به ویژه توسط گروه سنی كودك، نوجوان و جوان را خطرناك برای سلامت دانست و گفت: این دسته از غذاها انواع نامناسبی هستند كه فرد را در معرض ابتلا به انواع بیماری ها همچون چاقی، اختلال در هضم و جذب مواد مغذی، پوكی استخوان و در نهایت سوء تغذیه به خصوص در كودكان قرار می دهد.