در برنامه نبض دوشنبه پنجم تیر درباره توصیه های تغذیه ای برای بعد از رمضان صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب دكتر سید علی كشاورز متخصص تغذیه و رژیم درمانی خواهید شنید.
توصیه میشود كه روزهداران بعد از ماه مبارك رمضان كه وزن و چربی و قند خون متعادل شده است، در برنامه غذایی خود تعادل و تنوع داشته باشند. روزهداری به بدن فرصتی میدهد تا این چربیها را از ذخایر آن آزاد كرده، مصرف نماید و پس از پایان روزهداری به جای آن چربی تازه و مناسبتری جایگزین كند. ر صورتی كه بعد از ماه مبارك رمضان، رژیم غذایی متعادل و متنوع و با چربی كم استفاده نشود، دوباره چربیهای غذا به چربی ذخیره تبدیل شده كه میتوانند موجب افزایش چربی خون، فشارخون، اضافه وزن، سكته قلبی، مغزی و سایر بیماریها شوند. بنابراین توصیه میشود كه روزهداران بعد از ماه مبارك رمضان كه وزن و چربی و قند خون متعادل شده است، در برنامه غذایی خود تعادل و تنوع داشته باشند. بعد از ماه مبارك رمضان غذاها را در حجم كم و در تعداد وعده بیشتر میل كرده و در طول روز 3 وعده غذای اصلی شامل صبحانه، ناهار و شام و 2 تا 3 میانوعده مصرف كنید.عایت تعداد وعدهها برای همه گروههای سنی و همه افراد به ویژه افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی، بیماران دیابتی، قلبی عروقی، فشارخونی و كودكان، نوجوانان و سالمندان اهمیت زیادی دارد. صبحانه مهمترین وعده غذایی در طول روز است كه به هیچ عنوان نباید فراموش شود و خانوادهها با آغاز سال تحصیلی، مصرف صبحانه را برای دانشآموزان فراموش نكنند.