در برنامه نبض چهارشنبه سی و یكم خرداد درباره اثر رژیم طولانی بر افراد افسرده صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب دكتر سید علی كشاورز متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران خواهید شنید.
زمانی كه تغذیه نامناسبی داریم، مغز بدون مواد شیمیایی موجود در یك رژیم غذایی متعادل به سختی میتواند كار خود را انجام دهد.مشكل رژیم غذایی نامناسب میتواند آمار اضطراب، افسردگی و بیقراری را بالا ببرد. میوهها و سبزیجات تازه، ماهی، حبوبات و مغزها، ویتامینها و املاح مورد نیاز مغز را تامین میكنند.
علاوه بر خطرات سلامت جسمی ، رژیم غذایی ناسالم می تواند سلامت عاطفی شما را نیز مختل كند. یادگیری بیشتر در مورد این عوارض ، موجب می شود تصمیم گیری های عاقلانه ای در مورد رژیم غذایی داشته باشید.
افرادی كه در رژیم غذایی “سنتی” خود از سبزیجات، میوه ها، ماهی، گوشت و غلات سبوس دار استفاده می كردند در مقایسه با كسانی كه در رژیم غذایی “غربی” خود ، غلات تصفیه شده، شكر، غذاهای سرخ شده و فرآوری شده مصرف می كردند ، كمتر دچار اختلالات افسردگی می شوند. الگوی غذایی غربی ، فاقد ویتامین ها، مواد معدنی، چربی های سالم ، فیبر و مواد مغذی است كه نقش مهمی در عملكرد مغز ، كنترل قند خون و خلق و خو دارند.
مطالعات نشان داده است كه زنانی كه از رژیم غذایی به سبك غربی پیروی می كنند ، در مقایسه با زنانی كه غذاهای طبیعی و ارگانیك مصرف می كنند ، بیشتر دچار اضطراب می شوند. گر چه عادات غذایی موجب ایجاد اختلالات اضطرابی نمی شوند ، اما سبب غضب ناگهانی و یا بدتر شدن علائم شما می گردند. حالات اضطرابی ممكن است به دلیل پیروی از رژیم های غذایی محدود كننده برای كاهش وزن باشد. مصرف كالری و مواد مغذی بسیار كم ، اضطراب ناشی از رژیم گرفتن و كاهش وزن را افزایش می دهد. برای ترویج آرامش و پیشگیری از افزایش اضطراب ناشی از رژیم ، بر حسب گروه خونتان مصرف كربوهیدرات های پیچیده، مانند غلات سبوس دار و حبوبات ، توصیه می شود.