در برنامه نبض سه شنبه سی ام خرداد درباره داشتن اراده قوی برای رژیم غذایی صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب دكتر سید علی كشاورز متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران خواهید شنید.
با مشاوره صحیح، فرد شناخت خوب و درستی از گروههای غذایی پیدا میكند و این امر جلوی بسیاری از اشتباهات غذایی را میگیرد. شخص میآموزد كه مثلا وقتی پنیر میخورد گروه گوشت را مصرف كرده؛ یا وقتی گردو میخورد، سهم چربی را استفاده كرده است. تنها با آموزش و مشاوره صحیح میتوان به این اطلاعات دست یافت. وقتی كه مسئله شناخت درباره گروههای غذایی پیش میآید، فرد یاد میگیرد كه چه گروههایی سبب چاقی و اضافه وزن میشود؛ مثل چربیها و قندها. پس با شناخت خوب و كافی میتواند درست تصمیم گیری كند و تغییرات لازم را آگاهانه انجام دهد. انجام دادن تغییرات باید آهسته و تدریجی باشد و نباید منتظر اتفاقی غیر منتظره در برنامه غذایی باشیم. یكباره تغییر دادن عادتها مشكل است، ولی اگر این تغییرات به آهستگی و بتدریج باشد، ممكن میشود؛ مثلا تصمیم بگیریم كه ابتدا با تصحیح وعدههای صبحانه شروع كنیم، یا تصمیم بگیریم ابتدا هفتهای نیم كیلو وزنمان را كم كنیم و انتظار هفتهای 10 كیلو كاهش وزن نداشته باشیم. بعضی از افرادی كه آگاهی خوب غذایی ندارند مدام منتظر برنامه غذایی پیچیده و خاصی اند، در صورتی كه با توجه به توضیحات داده شده شخص مطلع براحتی سهم خود را از گروههای غذایی یاد میگیرد و به این ترتیب براحتی میتواند برای تنظیم برنامه غذایی خود درست تصمیمگیری كند.