در برنامه نبض دوشنبه بیست و دوم خرداد درباره كبد چرب و روزه داری صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب دكتر سید علی كشاورز متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران خواهید شنید.
كبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است و مسئول به اصطلاح رد كردن تمام مواد غذایی و نوشیدنی مصرف شده از صافی است كه این بدان معناست كه كبد فاكتورهای مضرر مواد غذایی را گرفته و آنها را به صورتی بدون ضرر وارد سیستم های دیگر بدن می كند. كبد به طور طبیعی خود را توسط سلول هایی ترمیم و پاكسازی میكند اما اگر فاكتورهای منفی وارد شده بیار باشند در این كار اختلال رخ می دهد.
وجود چربی در كبد هر انسانی طبیعی است اما اگر كبدی دارای 5 تا 10 درصد چربی باشد كبد چرب نامیده می شود.
كبد چرب یك موقعیت مخرب را در بدن ایجاد می كند و بدتر اینكه هیچ علامت هشدار دهنده ای در ابتلا ندارد. یكی از فواید روزه داری كمك به كبد در جهت سم زدایی این ارگان است. كبد بزرگترین غده بدن انسان است و سلامت كلی بدن منوط به سلامت كبد است . آنچه مهم است این است كه معمولاً بیماری های كبد بی سر و صدا پیش می رود و جایی انسان متوجه آن می شود كه آسیب زیادی به كبد وارد شده است. كبد نقش كلیدی در متابولیسم بدن دارد و این ارگان با تولید مواد بیوشیمایی لازم جهت هضم به پروسه جذب مواد غذایی كمك می كند. كبد عملكردهای متفاوتی دارد كه از آن جمله می توان به ذخیرسازی قند خون ، مواد معدنی، ویتامین ها، پاك سازی و سم زدایی خون، تنظیم روندهای انعقادی و ... اشاره كرد.