كبد به وزن تقریبی 1500 گرم، بزرگترین غدهی بدن است و دو لوب اصلی، راست و چپ دارد. این عضو از دو منبع خونی تغذیه می شود: شریان كبدی، كه یك سوم خون كبد را تامین میكند و از آئورت منشا میگیرد، و ورید باب كه دو سوم خون آن را تامین میكند
كبد چرب الكلی و غیر الكلی
منظور از كبد چرب، رسوب چربی (عمدتاً از چربیهای خنثی مثل تری گلیسیرید) در آن است كه در رابطه با مصرف الكل می تواند باشد كه به آن “Alcoholic Fatty Liver” می گویند، یا بدون مصرف الكل و یا در حضور میزان بسیار جزیی از الكل ایجاد می شود كه تحت عنوان كلی “Non Alcoholic Fatty Liver Disease” (بیماری كبد چرب غیر الكلی) گفته می شود.
رسوب چربی در كبد از نظر شكل ذرات چربی و از نظر اهمیت بالینی و فیزیوپاتولوژی به دو نوع “Micro Vesicular” و “Macro Vesicular” تقسیم می شود. آنچه مورد بحث فعلی است نوع “Macro Vesicular” است، یعنی رسوب ذرات درشت چربی در سلولهای كبد كه به جابجا شدن ارگانهای داخل سلولی منجر می شود، اما فعالیت آنها را مختل نمی سازد. این عارضه در حال حاضر نسبتاً شایع بوده و روز به روز ارزش بیشتری در بیماران مزمن كبدی (كه علت خاصی برای بیماری شان پیدا نمی شود) پیدا می كند.
هپاتیت B
هپاتیت B یا هپاتیت ب, (به انگلیسی: Hepatitis B), نوعی بیماری عفونی ویروسی در انسان است كه ویروس هپاتیت بی (HBV اچبیوی), عامل آن است. بیشترین آسیب این بیماری متوجه كبد بیمار است. ویروس این بیماری میتواند سبب هر دو حالت حاد یا مزمن آن شود.