مصرف متعادل نمك در برنامه غذایی چنان اهمیت دارد كه مقدار دریافتی روزانه آن در نظامیان در مناطق گرم تا 30 گرم یعنی 5 برابر افراد عادی هم توصیه میشود
میزان مصرف نمك روزانه
میزان دریافت روزانه نمك در كشور 15 تا 10 گرم (2 تا سه برابر مقدار توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت یعنی پنج گرم در روز است). براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، متوسط میزان مصرف نمك در اكثر كشورهای منطقه مدیترانه شرقی، بیش از 12 گرم در روز برای هر فرد محاسبه شده است. بنابراین كاهش مصرف نمك یكی از اولویتهای نظام سلامت در تمام كشورهاست و بسته به نوع فرهنگ غذایی مردم، برنامه ریزی كاهش مصرف نمك یكی از دغدغههای اصلی مسئولین سلامت كشورها به شمار میرود.در كشورهای توسعه یافته بیشتر از 80 درصد نمكهای مضر، نمكهای پنهان در مواد غذایی است كه با مصرف غذاهای غیرخانگی، غذاهای كنسروی و فست فودها تامین میشود. اما در كشور ما با توجه به الگوی مصرف مواد غذایی، بیشترین منبع مصرف نمك از طریق افزودن نمك در هنگام تهیه و طبخ و مصرف غذا كسب میشود.
معرفی بیماری ام اس
بیماری ام اس یكی از شایعترین و مهمترین بیماری های سیستم اعصاب مركزی به شمار می رود. میزان درگیری بانوان با این بیماری در تمامی جوامع، بیش از آقایان است، اما این بیماری در آقایان با شدت بیشتری رو به جلو حركت می كند، همچنین این بیماری در سنین مختلفی از كودكی تا سالمندی ظاهر می شود كه بیشترین سن ابتلا، بین 20 تا 40 سالگی است، زیرا در این سن یك فرد وارد اجتماع، بازار كار و زندگی مشترك شده كه امكان دارد در این موقعیت ها، دچار این بیماری شود.