اسیدهای چرب ضروری گروهی از اسیدهای چرب هستند كه بدن انسان قادر به تولید آنها نیست. لذا ضروری است كه آنها را از غذا تأمین كند.
اسیدهای چرب امگا-9 گروهی دیگر از چربیهای غیراشباع است كه بهطورمعمول در چربیهای گیاهی و حیوانی یافت میشود. بدن قادر به ساخت این نوع اسید چرب هست اما دریافت آن از طریق غذا نیز در سلامت اثرگذار است. روغن كانولا، آفتابگردان، زیتون و آجیلها از منابع این اسید چرب میباشند. روغنهای مخصوص رستورانها، نظیر روغنهای كانولا امگا-9 و آفتابگردان امگا-9 (روغنهای با اسید اولئیك بالا)، بهطور خاص درصد چربی تك غیراشباعی بالا (بیش از 70 درصد) داشته و فاكتورهای كلیدی كه موجب بیماری قلبی و دیابتی میشوند را كاهش میدهند.كبد چرب، بیماری پیشروندهای است كه در صورت عدم تشخیص به موقع و كنترل آن، میتواند منجر به نارسایی كبد شود.
این بیماری نتیجه تغذیه نامناسب، كم تحركی و اضافه وزن است اگر كبد چرب به موقع درمان نشود بیمار مبتلا به سیروز یا سفتی كبد شده كه در این مراحل ممكن است حتی فرد جان خود را از دست بدهد.
دو نوع كبد چرب وجود دارد. كبد چرب الكلی و غیر الكلی. در كشور ما نیز طی سالهای اخیر به دلیل سبك زندگی غلط این بیماری بسیار شیوع پیدا كرده است به طوری كه تخمین زده شده از هر سه ایرانی یك نفر مبتلا به كبد چرب است.
بیماری كبد چرب غیرالكلی اغلب در افراد چاق و یا كم تحرك و كسانی كه رژیم غذایی متشكل از غذاهای فرآوری شده و آماده مصرف میكنند، تشخیص داده میشود. یكی از روشهای مهم درمان بیماری كبد چرب، صرفنظر از نوع آن، رژیم غذایی مناسب است.
بیماری كبد چرب همانطور كه از نام آن پیداست به این معنی است كه چربی بیش از حد در كبد تجمع كرده است. در بدن فرد سالم، كبد به حذف سموم كمك میكند و پروتئین گوارشی صفرا را تولید میكند.