در ایران قریب به پنج میلیون نفر بیمار شناخته شده مبتلا به دیابت داریم و حدود دو میلیون نفر از ایرانیان علیرغم ابتلا به دیابت از وضعیت بیماری خود اطلاعی ندارند.
در دنیا حدود چهارصد میلیون بیمار مبتلا به دیابت وجود دارد. هر سه دقیقه یك نفر در اثر عوارض دیابت جان خود را از دست می دهند و در هر دقیقه حدود پانزده نفر به این بیماری مبتلا می شوند. همچنین سی وپنج درصد از قطع عضوها بدلیل ایجاد زخم پای دیابتی است.در ایران قریب به پنج میلیون نفر بیمار شناخته شده مبتلا به دیابت داریم وحدود دو میلیون نفر از ایرانیان علیرغم ابتلا به دیابت از وضعیت بیماری خود اطلاعی ندارند!مجموعا حدود ده درصد از ایرانیان به دیابت مبتلا هستند و با شیوع و بروز فزاینده بیماری به نحوی مواجهیم كه شاید تا سال 2004 خورشیدی، از هر هفت ایرانی، یك نفر مبتلا به دیابت خواهند بود.سابقه فامیلی، بیماریهای پانكراس، عفونتها و بخصوص عفونتهای ویروسی، چاقی، فشار خون بالا، اضافه وزن، سن بالا، بیماریهای پلی كیستیك تخمدان، بالا بودن سطح چربی خون (TG)وپایین بودن كلسترول خوب( HDL) ونداشتن تحرك كافی از عمدهترین عوامل خطر در هر دون نوع دیابت است.
دیابت نوع یك غالبا در افراد با سن كمتر از سی سال دیده می شود اما ممكن است كه نوع تاخیری دیابت نوع یك در سنین بالاتر دیده شود. دیابت نوع دو كه غالبا در سنین بالای سی سال رخ میدهد ممكن است در جوانان ونوجوانان چاق و كم تحرك رخ دهد. به طور كلی ده درصد بیماران دیابتی از نوع یك و حدود نود درصد از نوع دو دیابت رنج میبرند.
«چاقی» یكی از مهمترین فاكتورهای خطر در رخداد دیابت است كه ارتباط مستقیم با ایجاد بیماری داشته و با هر بیست درصد افزایش وزن بالاتر از حد ایده آل، شانس ابتلا به دیابت، دو برابر می شود. با افزایش سن بروز دیابت افزایش می یابد به نحوی كه شیوع دیابت در افراد بالای 65 سال به 25 درصد میرسد. ورزش هوازی منظم تا میزان زیادی از سكته قلبی مجدد جلوگیری كرده و برای دوران نقاهت بعد از این بیماری بسیار مفید است. اگر شما در حال حاضر بیماری قلبی دارید، برای تست ورزش یا تست استرس قلب اقدام كنید. این تست به شما میگوید چه مقدار ورزش میتوانید انجام دهید.