در برنامه نبض شنبه بیست و ششم فروردین درباره كاهش اشتها و گیر كردن غذا در گلوی كودكان صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب دكتر الهام طلاچیان فوق تخصص گوارش كودكان خواهید شنید.
نیازهای تغذیه ای كودكان از یك سالگی تا زمان بلوغ ، اغلب به عنوان دوران پنهان و خاموش رشد تعبیر می شود كه دراین دوران ، رشد فیزیكی نسبت به سال اول زندگی و دوران بلوغ كمتر می باشد ودر این زمان است كه شكوفایی رفتارهای اجتماعی، احساس و عواطف واستعدادها شكوفا می شود.
كودك بعد از یك سالگی ، هر سال به طور متوسط ، 2 تا 3 كیلوگرم افزایش وزن دارد و 6 تا 8 سانتی متر به قدش اضافه می شود . در این زمان ، بسیاری از والدین به دلیل تغییر در اشتهای كودك و كند شدن سرعت رشد ، نگران كاهش اشتهای كودك می شوند ؛ در حالی كه این مسأله كاملاً طبیعی است و تا زمانی كه روند رشد كودك بر اساس جداول رشد، صعودی باشد كودك نرمال است.
بسیاری از مادران شكایت می كنند كه ” كودك من به اندازه قبل غذا نمی خورد، وقتی كوچك تر بود بیشتر غذا می خورد و… ” پاسخ این مادران ، این است كه: ” انتظار می رود این مسأله پیش آید، چراكه سرعت رشد نسبت به دروان كودكی آرام شده است و كودك به غذای خیلی زیاد ، نیاز ندارد . ” اگر كودك كل وعده غذایش را هم نخورد ، والدین نباید شكایت كنند .
به علاوه ، اشتهای كودك وابسته به سطح فعالیت اوست و بستگی به این دارد كه آیا كودك سالم است یا بیمار.