وقتی صحبت از حساسیت می شود بیشتر حساسیت فصلی، عطسه و آبریزش بینی همراه با آن در ذهن مجسم می شود، اما حساسیت انواع دیگری مانند حساسیت غذایی، دارویی و حساسیت به حیوانات نیز دارد.
حساسیت دارویی در اثر واكنش های دارویی ایجاد شده و به مقدار دارویی كه بیمار مصرف كرده است بستگی دارد كه 80 درصد مسمومیت های دارویی براثر مصرف دارو اتفاق می افتد. اما بقیه مسمومیت های دارویی ناشی از اثرات جانبی، اثرات ثانویه مانند اسهال مربوط به آنتی بیوتیك ها و تداخلات دارویی، واكنش های ایمنی یا بدون مكانیسم شناخته شده است.مصرف خوراكی دارو كمتر ایجاد حساسیت دارویی می كند؛ شایع ترین شاخص پوستی واكنش های دارویی دانه های قرمزرنگ موسوم به «راش» است.
راش ها یك تا سه هفته بعد از مصرف دارو ایجاد می شود ؛ واكنش های حساسیت پوستی شدید به علت اینكه با مرگ و زندگی ارتباط دارد باید سریع تشخیص داده شود.
هنگامی كه برای اولین بار دارو مصرف می شود ، واكنش ها غالبا بروز نمی كند و بیمار تحمل نشان می دهد.واكنش های حساسیت زا نسبت به داروها شایع است و آنتی بیوتیك ها یكی از مقصران اصلی برانگیختن واكنش های حساسیتی به شمار می روند.
اگر فردی به یك آنتی بیوتیك حساسیت داشته باشد، احتمال زیادی وجود دارد كه نسبت به ماده شیمیایی مشابه یا آنتی بیوتیك دیگری از همان خانواده نیز حساس باشد.
شناخت حساسیت های فردی بسیار مهم است چراكه فرد باید بتواند در مواقع لزوم آنتی بیوتیك دریافت كند.