ساركوم یا چنگار گوشتی به هر یك از گروه تومورهای بدخیم كه سلولهای با پایه مزودرم یا بافت همبندی (و هرنوع بافت با قابلیت جایگزینی بهجای دیگر بافتها)را هدف قرار دهد گفته میشود.
ساركوما به هر یك از گروه های تومروهای بدخیمی گفته می شود كه سلول های با پایه مزودرم و بافت همبند و هر نوع بافت با قابلیت جایگزینی به جای دیگر بافت ها را هدف قرار دهد. این تومورها اگر در مراحل ابتدایی تشخیص داده شوند در حالت خوش خیم باقی می مانند اما به علت متاستازی سریع از راه مجاری خونی، این سرطان در زیرگروه بدخیم قرار دارد.
ساركوما 2 درصد از سرطان ها را تشكیل می دهد و استخوان یا بافت های نرم مانند عضله و مفصل را گرفتار می كند. این سران علاوه بر اندام ها و دست ها در شكم هم دیده شده اما به دلیل آنكه 40 درصد بروز آن در اندام ها بوده، متخصصان ارتوپد در درمان آن نقش بسازی دارند. به همین مظنور با دكتر فرشید عبدالوهاب، محقق ایرانی دانشگاه وین اتریش كه یكی از حوزه های تحقیقاتی اش درمان ساركوما است گفت و گویی انجام دادیم. دكتر عبدالوهاب با همكاری پرفسور راینر كورتز، پدر جراحی ارتوپدی انكولوژی دنیا و طراح پروتزهای Limb salvage، مطالعات وسیعی در این زمینه انجام داده است.دلایل وجود ساركوما هنوز به طور صددرصد كشف نشده است و نمی توان گفت شیوع این بیماری در كشوری بیشتر و در كشور دیگری كمتر است. ولی به طور متوسط شیوع تومورهای ساركوما در تمام كشورها یكسان و از جمله بیماری های كمیاب به شمار می رود. به این معنا كه تومورهای ساركوما حدود یك درصد تومورهای بدخیم را تشكیل می دهد.