امروزه ابتلا به كبد چرب به دلیل سبك زندگی نامناسب افزایش پیدا كرده است. ابتلا به كبد چرب دلایل مختلفی دارد اما از مهم ترین دلایل كبد چرب در پی مصرف انرژی بیش از حد، چاقی، تنبلی و كم بودن ورزش و فعالیت است.
علت اصلی بروز كبد چرب ناشناخته است، ولی تعدادی از اختلالات بالینی معین به عنوان علل زمینهای شناخته شدهاند. هفتاد درصد بیماران مبتلا به كبد چرب چاق هستند. بیماری دیابت و بالا بودن چربیهای خون نیز از علل زمینهای آن می باشند.
عوامل مختلفی كه باعث تغییر متابولیسم در بدن میشوند، شامل كاهش ناگهانی وزن، سوء تغذیه، تغذیه وریدی و گرسنگی طولانی مدت مانند گرفتن روزه نیز ممكن است باعث كبد چرب شوند.پژوهشگران معتقدند، چربی زیاد به كبد آسیب می رساند. در افراد چاقی كه به بیماری كبد چرب مبتلا نیستند، چربی موجود در غذا در نهایت به كبد می چسبد و به این ترتیب چربی حتی در كبد افرادی كه الكل استفاده نمی كنند نیز با ساز و كار نامعلومی تجمع می كند.
تحقیقات جدید نشان می دهد، چربی موجود در غذاها یكی از دلایل بیماری كبد چرب غیرالكلی محسوب می شود. به نظر می رسد ورود بی رویه ی چربی ها به درون كبد، زمینه ساز این بیماری است. وقتی كبد توانایی تنظیم جذب چربی ها را از دست می دهد.
در افراد سالم حدود نصف چربی مصرفی به انرژی تبدیل شده و می سوزد و یك دوم باقی مانده در بافت چربی ذخیره می شود.